han Zo Slovenska

Matovič znovu PERLIL! Ako pápeža privítal, tak sa s ním aj ROZLÚČIL

Bývalý premiér a líder OĽANO Igor Matovič sa tiež pochválil fotografiou s pápežom Františkom. Po jeho odchode zo Slovenska použil na jeho adresu rovnaké oslovenie!

Ilustračný obrázok k článku Matovič znovu PERLIL! Ako pápeža privítal, tak sa s ním aj ROZLÚČIL
Zdroj: Facebook.com/igor.matovic.7

To, že niekdajší premiér má v obľube písanie statusov na Facebooku, netreba pripomínať. Iné to je už občas s obsahom príspevkov, ktorými vyvolá na Slovensku „ošiaľ“.

Posledný status aktuálneho ministra financií sa niesol v podobnom duchu ako ten, keď pápež pristál na Slovensku. „Vitaj, Padre,“ napísal Matovič „familiárnym“ spôsobom oslovenia Svätého Otca v nedeľu na Facebooku. Za oslovenie Padre schytal množstvo negatívnych komentárov.

Prehnal to?

Ktovie, či to vtedy myslel Matovič ako vtip alebo posmešok. Jedno bolo vtedy isté, v komentároch pod statusom mu mnohí diskutujúci vytkli nie príliš taktný príspevok. „Vám fakt chýba kúsok slušnosti,“ píše sa v jednom z komentárov. „Svätého Otca sa dá privítať aj s úctou,“ komentuje ďalší diskutujúci či: „Opäť raz čisté dno hlúpych statusov.“ Odvtedy získal tento príspevok takmer 8-tisíc lajkov.

Podobný obsah

Takmer identické slová použil Igor Matovič aj potom, čo pápež zamieril po návšteve Slovenska do Vatikánu. „Ďakujeme za návštevu a povzbudenie, Padre,“ píše sa v poslednom jeho príspevku. Znovu si teda neodpustil oslovenie „Padre“, ktoré mu mnohí pred pár dňami vyčítali.

Keď si to slovíčko preložíte z taliančiny, prídete na to, že je to otec. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o Svätého Otca. Odhliadnuc od tykania, ktoré je v prípade Svätého Otca navyše z úst expremiéra nedôstojné, sa v románsky hovoriacich krajinách oslovenie „Padre“ používa pre katolíckeho rádového kňaza.

Tento status už toľko rozhorčenia zo strany komentujúcich nemal, ale aj tak znovu rozprúdil debatu na to, čo bývalý premiér píše na sociálne siete. Za štyri hodiny získal viac ako 6-tisíc lajkov!


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

ĎAKUJEME za návštevu a povzbudenie, Padre

Posted by Igor Matovic on Wednesday, September 15, 2021

Vitaj, Padre

Posted by Igor Matovic on Sunday, September 12, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM