Aktualizované Zo Slovenska

Pellegrini: Zomrela žena pozitívna na koronavírus. Čaká sa na pitvu

Zo 105 pozitívne testovaných je 35 pacientov je v nemocnici. Objavil sa prvý prípad úmrtia a až pitva preukáže, či smrť mala súvis s novým typom koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini: Zomrela žena pozitívna na koronavírus. Čaká sa na pitvu
31
Galéria

Aktualizované 17:30 Potešujúcou správou je, že v priebehu dňa – popoludnia v druhej várke – sa nové prípady nepotvrdili. Na Slovensku je tak do týchto chvíľ celkovo 105 potvrdených prípadov ochorení COVID-19, negatívnych je 2033 vzoriek. Aktuálne čísla zverejnil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Premiér Peter Pellegrini dnes po skončení rokovania vlády začal brífing so smutnou správou. V nemocnici zomrela 84-ročná žena. Ako ale vzápätí zdôraznil, až pitva ukáže, či na koronavírus.

Do nemocnice ju prijali s akútnymi problémami. Mala arterosklerózu, chronické srdcové zlyhávanie a prekonala infarkt. Žena bola pozitívne testovaná aj na Covid-19, lebo sa stretla so synom a vnukom, ktorí sa vrátili zo zahraničia.

„Odmietam oficiálne potvrdiť, že máme úmrtie na Covid-19,“ povedal premiér. Išlo o ženu, ktorá mala viaceré vážne zdravotné problémy a preto sú dôležité výsledky pitvy, ktorá má určiť primárne príčiny smrti.

„Preto teraz naozaj nemožno povedať, že toto úmrtie spôsobil nový koronavírus, to budeme vedieť určiť až po pitve,“ zdôraznil Pellegrini.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas dodal, že aj pri samotnej pitve nebude jednoduché presne určiť príčinu úmrtia vzhľadom na viacero závažných zdravotných komplikácií, ktorými seniorka trpela. Pitva by sa mala podľa jeho slov uskutočniť čo najskôr.

Počet prípadov ochorenia COVID-19 ostáva na čísle 105. Hospitali­zovaných je 35 pacientov, ani jeden nepotrebuje pľúcnu ventiláciu.

Ako dosluhujúci premiér dodal, poobede sa očakáva druhá várka výsledkov testov a s najväčšou pravdepodobnosťou prípadov pribudne. „Počet by mal byť známy okolo 15.00 h až 16.00 h, verím, že nepôjde o extrémny nárast,“ povedal Pellegrini.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM