Politika

Pellegrini zverejnil TERMÍN prezidentských volieb! Povedal aj, KEDY oznámi svoju kandidatúru

Slovensko už spoznalo termín prezidentských volieb. Pellegrini prezradil aj viac o svojej prípadnej kandidatúre.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini zverejnil TERMÍN prezidentských volieb! Povedal aj, KEDY oznámi svoju kandidatúru
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Peter Pellegrini sa v pondelok (8. januára) postavil pred kamery. Vyhlásil voľby prezidentka Slovenskej republiky a informoval aj o svojej kandidatúre.

Voľby sa budú konať v sobotu 23. marca 2024.

Lehota na vytvorenie volebných okrskov a miestností bola stanovená do 30. januára 2024.

Ak nikto z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov, druhé kolo sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024.

Kedy oznámi kandidatúru?

Peter Pellegrini informoval, že do konca roku sa mu podarilo stretnúť s väčšinou členov strany Hlas-SD. Povedal, že svoje osobné rozhodnutie už prijal, rozhodol sa či bude kandidovať, no definitívne ešte nič neoznámil.

„Oficiálne svoju kandidatúru na prezidenta Slovenskej republiky chcem ohlásiť 19. januára v Banskej Bystrici,“ povedal Pellegrini s tým, že oznámenie príde až potom, ako predsedníctvo strany Hlas-SD jeho rozhodnutie schváli.

Dodal, že časom oznámenia kandidatúry sa nevzdá postu predsedu Hlas-SD a ani pozície predsedu parlamentu. Záležať bude až na výsledku volieb.

„Pokiaľ sa stanem prezidentom, urobím všetko pre to, aby som dodržal literu zákona, že prezident má byť nestranícky,“ reagoval na otázku, či sa vzdá postu predsedu strany, ak vo voľbách uspeje. Detailnejšie podľa vlastných slov odpovie, keď bude oficiálne oznamovať kandidatúru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM