Zo Slovenska

Plánujete si spraviť VODIČÁK? Máme pre vás potešujúcu správu: Môžete ho mať ZADARMO!

Bezplatný kurz na vodičský preukaz! Nie, nie je to predvolebný sľub, ale realita. Štát totiž chystá nový projekt, v ktorom nebudú musieť uchádzači platiť za vodičák.

Ilustračný obrázok k článku Plánujete si spraviť VODIČÁK? Máme pre vás potešujúcu správu: Môžete ho mať ZADARMO!
Zdroj: Dnes24.sk

Všetci tí Slováci, ktorí si nestihli vybaviť štátny príspevok na úrade práce kvôli bezplatnému vodičskému preukazu, možno dostanú novú príležitosť. Informuje o tom portál topspeed.sk..

„Štát avizuje prípravu podobného eurofondového programu, ako bol ten pod názvom Nestrať prácu – vzdelávaj sa. Uvedený projekt pritom zaujal tým, že ku príspevkom sa dostali napríklad aj zamestnaní uchádzači, ktorí bežne nemajú nárok na iné druhy finančnej podpory v oblasti politiky zamestnanosti,“ píšu na spomínanom webe.

Pre topspeed sa vyjadrilo na túto tému aj Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny: “Rezort práce, sociálnych vecí a rodiny pripravuje v spolupráci s Európskou komisiou národný projekt na podporu zamestnanosti."

Podľa všetkého však nepôjde o vydanie vodičského oprávnenia typu B, čiže na osobné autá. Zadarmo by sa uchádzači mohli dostať k vodičskému oprávneniu typu C pre nákladné vozidlá alebo D na autobusy. Štát tak chce podporiť pozíciu profesionálnych vodičov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Prečítajte si aj TIETO články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM