ELA Magazín Ona

Po Véghovi prišla o KŠEFT aj Alagič: Dôvodom je podpora Pellegriniho, ona hovorí o ŠIKANE

Toto zrejme nečakali! Stačilo v prezidentských voľbách prejaviť sympatie s jedným z favoritov a súkromné spoločnosti im vystavili stopku. Influenceri prichádzaj o lukratívne kšefty.

Ilustračný obrázok k článku Po Véghovi prišla o KŠEFT aj Alagič: Dôvodom je podpora Pellegriniho, ona hovorí o ŠIKANE
Zdroj: Instagram.com/jasmina_alagic

Rakúska spoločnosť Rauch, ktorá patrí medzi popredných výrobcov ovocných štiav v Európe, zrušila dohodu o spolupráci s influencerkou a moderátorkou Jasminou Alagič.

Stalo sa tak po tom, ako Alagič, rovnako ako jej partner Patrik Rytmus Vrbovský, pred prezidentskými voľbami vyjadrila podporu Petrovi Pellegrinimu. O kroku spoločnosti, ktorý Jasmina označila ako šikanu, informovala na sociálnej sieti.

„Vzhľadom k situácii pred a po prezidentských voľbách, k postoju a k vyjadreniam Jasminy na jej sociálnych sieťach, sa klient rozhodol spoluprácu s Jasminou nezačať,“ informovala Alagič, ktorá sa rozhodla mailovú komunikáciu zverejniť.

Hovorí o „šikane“

„Toto je tá sloboda slova,“ okomentovala Alagič v zverejnenom príspevku. Podľa nej ide o šikanu, proti ktorej sa chce brániť. Tvrdí, že s firmou nemala uzatvorenú žiadnu zmluvu, ktorá by ju zaväzovala k apolitickej pozícii. Myslí si, že jej kšeft zastavili neoprávnene.

„Kontaktovala som svojich právnikov a momentálne koncipujeme list, ktorý pošlem priamo do rakúskej centrály spoločnosti Rauch,“ napísala ďalej Alagič. Od firmy očakáva, že jej svoje postoje vysvetlí osobne.

Aj Végh

Obľúbený MMA bojovník Attila Végh krátko pred voľbami v jednom zo svojich videí podporil prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho. Zdá sa, že toto rozhodnutie ho vyjde poriadne draho.

Športovec je aj vplyvným influencerom. Len na Instagrame ho sleduje viac ako 400-tisíc ľudí. Svoj profil využíva aj na propagáciu rôznych značiek. Jednou z nich bol napríklad Renault Slovensko. Nahnevaný športovec preto zverejnil komunikáciu jeho manažéra so zástupkyňou spoločnosti.

Iný názor

Tieto „čistky“ narobili rozruch v celom šoubiznise. Reaguje na nich aj známy slovenský influencer, ktorý má iný názor. Expl0ited, vlastným menom Petra Altofa, vyjadril spomínaným firmám svoj rešpekt.

„Hej, presne toto je tá sloboda slova, ty povieš slobodne sprostosti a niekto slobodne povie, že s tebou nechce mať nič spoločné. Lol, to teraz fakt všetci budú plakať na internetoch,“ reaguje na Jasmine slová Expl0ited. Rovnako okomentoval aj Végha.

"S Renaultom inak ja už dávno nespolupracujem, ale obdivujem každého, kto sa aj napriek milión správam, čo im musí teraz chodiť, postaví za svoje hodnoty,“ napísal Expl0ited.

„Ale povedzme si jak je, Attila s tým, že spropaguje fakt hocičo od gamblingu cez nikotín po mäsiarstvo, musí byť na tenkom ľade u veľa klientov a toto bol bold move, čo treba podporiť,“ pokračoval Expl0ited vo svojom vyjadrení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM