Monika Hanigovská Magazín

Počas maratónu HORELA: Spálená bežkyňa prišla o svoju identitu, no našla osudovú lásku

Osud sa s ňou škaredo zahral. Napriek tomu podľa vlastných slov žije s partnerom krásny život. Čo na nej najviac miluje?

Ilustračný obrázok k článku Počas maratónu HORELA: Spálená bežkyňa prišla o svoju identitu, no našla osudovú lásku
Zdroj: instagram.com/turiapitt

Turia Pitt sa druhýkrát narodila. Napriek tomu, že ju kruto a navždy poznačil jediný moment, má po svojom boku obetavého a milujúceho partnera, založila si rodinu a vstúpila medzi motivačných rečníkov.

Toto je príbeh ženy, ktorá svetu dokazuje, že aj v zlomovom momente môžete dosiahnuť viac – aj vtedy, keď sa to zdá nemožné!

Ako námet na film

Športovkyňa a niekdajšia modelka sa v roku 2011 stala obeťou požiarov v Austrálii, a to počas 100-kilometrového ultramaratónu v tamojšom vnútrozemí.

„Vysekali ma sotva živú zo vzdialenej púšte, s popáleninami na 65 percentách tela. Prišla som o sedem prstov, absolvovala som vyše 200 lekárskych procedúr a zotavovala som sa dva vyčerpávajúce roky,“ opísala na svojom blogu turiapitt.com.

Lekári sa snažili ako len mohli, aby zjemnili jej jazvy. Mladá žena musela po požiari nosiť dva roky sťahovacie oblečenie a masku s otvorom na oči, ústa a nos.

O ruku ju požiadal v nemocnici

Potom sa Turia musela naučiť žiť s iným telom. Jej stredoškolská láska, Michael, však nezdupkal a neopustil ju. Najprv ho pre svoj zjav na lôžku odmietala, on sa však nevzdal a stále jej dokazoval náklonnosť. Na jednotke intenzívnej starostlivosti ju požiadal o ruku.

„Prešli sme niečím katastrofálnym a extrémne traumatickým a hoci to môže znieť naivne, žijeme svoj najlepší možný život a sme šťastní,“ povedala Turia pre Daily Mail.

Čo na nej miluje?

Bojovníčka dodala, že ako všetky páry, aj oni majú svoje vzostupy a pády, ale milujú sa pre všetky svoje vlastnosti. Dobré aj tie horšie.

Michael v rozhovore pre britský denník The Daily Telegraph prezradil, prečo je pre neho Turia tá jediná a pravá: „Nechce, aby ju ľudia ľutovali. Chce si len pokračovať v živote… Je krásna, viete, je úžasná. Má šialenú energiu. Miluje byť vonku, miluje oceán ako ja… boli sme spolu neustále vždy aktívni.“ To je dvojica doteraz.

Každý deň prekonáva samú seba

Austrálčanka sa musela znovu učiť rozprávať a chodiť. No hneď ako to bolo možné, začala opäť trénovať a zabojovala na triatlonových pretekoch s názvom Ironman, kde preplávala 3,86 kilometrov, prebicyklovala trasu o dĺžke 180,25 kilometrov a odbehla si ďalších 42,5 kilometrov.

Turia napísala knihu, venuje sa svojmu blogu a ženám, ktoré vedie a motivuje k fyzickej aktivite. „Prežila som proti ohromnej presile, prebudovala som svoj život a vzdorovala všetkým očakávaniam, ktoré boli na mňa kladené,“ vraví o sebe hrdo žena, ktorá sa stala pre mnohých veľkou inšpiráciou. Odhodlanú Austrálčanku len na Instagrame sleduje viac ako milión ľudí.

„Všetci máme tú vnútornú silu, ale len zriedka dostaneme príležitosť vidieť, akí sme skutočne neuveriteľní,“ povedala pre magazín The Australian Women's Weekly.

Svojho prvého syna Hakavaia na svet privítala s dlhoročným partnerom Michaelom v decembri 2017 a druhého chlapčeka Rahitiho vo februári 2020.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM