Rastislav Búgel Zo Slovenska

Počasie sa opäť prudko ZMENÍ! Menej slnka, zamračená obloha a bude aj SNEŽIŤ

Po sérii relatívne príjemných a slnečných dní prichádza zmena. Na čo sa musíme pripraviť?

Ilustračný obrázok k článku Počasie sa opäť prudko ZMENÍ! Menej slnka, zamračená obloha a bude aj SNEŽIŤ
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Za nami je niekoľko slnečných dní. Najbližšie dni sa však budú niesť v opačnom duchu. Ako informoval server iMeteo.sk, zmena prinesie menej slnka, viac oblačnosti a postupne aj zrážok, ktoré budú aj snehové.

V stredu (31. januára) sa síce ešte zrážok obávať nemusíme, ale slnka už bude menej. Teploty vystúpia do +6 °C a vietor bude slabý.

„Čaká nás oblačná až zamračená streda, no v poobedňajších hodinách však bude oblačnosti na západe menej, takže v západnej polovici nášho územia miestami vykukne aj slniečko,“ píše portál.

Zmena v druhej polovici týždňa

Druhá polovica tohto týždňa už prinesie viac zrážok na Slovensko a objaví sa aj ďalšie sneženie. V priebehu štvrtka bude od západu oblačno až zamračené. Navyše, na viacerých miestach treba očakávať dážď alebo prehánky.

„V Žilinskom kraji, na severe a na východe od stredných polôh, približne od 600 m n. m., sa pripravte aj na sneženie,“ upozorňuje server.

Oproti strede však bude teplejšie. Na juhozápade môžu teploty dosiahnuť aj hranicu +10 °C. V týchto lokalitách treba očakávať dážď.

„Teploty v najteplejších lokalitách Slovenska výrazne neklesnú ani počas posledného pracovného dňa. Piatok prinesie teploty okolo +9 °C a opäť aj zrážky, a to najmä v noci, pričom na severe očakávajte ďalšie sneženie alebo snehové prehánky,“ dodáva iMeteo.sk.

A aký bude víkend?

Máme tu aj prvú predpoveď na víkend. Aktuálne to vyzerá, že by mohol byť príjemný.

Podľa portálu by mal byť pred nami teplotne nadpriemerný víkend, kedy teploty na našom území vystúpia naozaj vysoko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM