han Zo Slovenska

Policajný prezident si zobral slovo po protestoch: Verejne sa POĎAKOVAL!

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran poďakoval policajtom, ktorí dohliadali na pokojný priebeh stredajších (17. 11.) zhromaždení v Bratislave a zakročili na miestach, kde to bolo nevyhnutné.

Ilustračný obrázok k článku Policajný prezident si zobral slovo po protestoch: Verejne sa POĎAKOVAL!
13
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vyzdvihol tiež profesionálnu prácu členov antikonfliktné­ho tímu.

„Ako som už uviedol, slobodu si nemožno zamieňať s agresiou, vulgarizmami a nenávisťou. Toto odkaz novembra 1989 určite nie je. Touto cestou chcem taktiež zaželať skoré uzdravenie kolegom, príslušníkovi Policajného zboru a bratislavskej mestskej polície, ktorí utrpeli zranenia použitím pyrotechnického materiálu zo strany protestujúcich,“ uviedol Hamran na sociálnej sieti.

Čo sa udialo?

Na Deň boja za slobodu a demokraciu sa na viacerých miestach v Bratislave konali protesty, na ktorých sa zúčastňovali stovky ľudí. Polícia počas nich obmedzila na osobnej slobode z viacerých dôvodov celkovo deväť osôb.

Na protestoch došlo tiež k zraneniu dvoch policajtov po tom, ako priamo medzi nich niekto z protestujúcich hodil pyrotechniku.

„Na osobnej slobode bolo v priebehu dnešného dňa obmedzených celkovo deväť osôb, a to z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa a verbálneho urážania policajtov, z dôvodu napadnutia iného účastníka zhromaždenia pred budovou Národnej rady (NR) SR, z dôvodu dvoch útokov na verejného činiteľa v súvislosti s použitím pyrotechnického predmetu, ako aj poškodenia služobného motorového vozidla,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Dymovnica z davu

Poukázal aj na incident spred Úradu vlády (ÚV) SR, kde došlo k zraneniu dvoch policajtov – jedného mestského a jedného štátneho. Mestská polícia na sociálnej sieti doplnila, že k zraneniu došlo po tom, ako priamo medzi policajtov niekto z protestujúcich hodil pyrotechniku.

„Na mieste vytiahol z davu člen Útvaru zásahovej jednotky a kynológie podozrivého, ktorý hodil medzi policajtov dymovnicu. Ďalších páchateľov bude stotožňovať Policajný zbor z kamerových záznamov mestského kamerového systému,“ priblížila mestská polícia.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM