han Zo Slovenska

Policajti NAFASOVALI 60 nových vozidiel: KOĽKO za ne Mikulcove ministerstvo zaplatilo?

Ministerstvo vnútra (MV) SR v týchto dňoch dodáva na policajné útvary 60 nových vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Policajti NAFASOVALI 60 nových vozidiel: KOĽKO za ne Mikulcove ministerstvo zaplatilo?
3
Galéria

Tie by mali nahradiť opotrebované autá vyradené z policajného autoparku. TASR o tom informovala hovorkyňa MV SR Zuzana Eliášová.

„Nové autá sú určené pre krajské a okresné policajné riaditeľstvá, kriminálnu políciu a úrad ochrany ústavných činiteľov,“ ozrejmil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Cena a podmienky

Dodávateľom vozidiel je spoločnosť KIA Bratislava s. r. o. MV SR za nové autá zaplatilo 1,44 milióna eur, pričom súčasťou kontraktu sú aj pravidelné servisné prehliadky v trvaní päť rokov, respektíve do najazdenia 150-tisíc kilometrov.

„Ministerstvo vnútra napĺňa záväzok znížiť priemerný vek vozidiel vo flotile rezortu na 6,5 roka, v dôsledku čoho sa ušetria náklady na opravy,“ vysvetlil štátny tajomník MV SR Tomáš Oparty.

V tomto a minulom roku bolo vyradených 268 ojazdených vozidiel. Podľa Mikulca znižovanie priemerného veku služobných vozidiel prispeje okrem úspor pri bežných výdavkoch aj k bezpečnosti posádok a pozitívne sa prejaví na úrovni emisií.

Podľa rezortu by malo v roku 2023 do autoparku ministerstva vnútra pribudnúť ďalších 705 vozidiel v kategóriách elektro a plug-in hybrid, ktoré budú obstarané a financované v rámci Plánu obnovy a odolnosti.

Ďalšie aktuálne témy

Polícia má k dispozícii šesťdesiat nových služobných áut
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM