han Zo zahraničia

Ďalšie ZVERSTVO ruských vojakov? V meste Izium našli MASOVÝ hrob s vyše ŠTYRISTO telami!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok povedal, že v meste Izium na východe Ukrajiny objavili vyšetrovatelia masový hrob.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie ZVERSTVO ruských vojakov? V meste Izium našli MASOVÝ hrob s vyše ŠTYRISTO telami!
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinská armáda len nedávno oslobodila toto mesto spod ruskej okupácie. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

„Chceme, aby svet vedel, čo spôsobila ruská okupácia,“ povedal Zelenskyj.

Počet nájdených tiel či príčinu ich smrti však nešpecifikoval.

Veľké pohrebisko

Predstaviteľ miestnej polície Serhij Bolvinov pre britskú televíziu Sky News povedal, že v Iziume našli hromadné pohrebisko so 440 hrobmi. „Môžem povedať, že tu (v Iziume) je jedno z najväčších pohrebísk, na ktorom sa nachádza viac ako 440 hrobov,“ uviedol.

Bolvinov dodal, že všetky telá z masového hrobu budú exhumované a prevezené na forenznú expertízu v rámci úsilia ukrajinskej prokuratúry zhromaždiť dôkazy o podozreniach z páchania vojnových zločinov. Príčina smrti ľudí pochovaných na tomto pohrebisku bude podľa neho stanovená počas vyšetrovania.

Zelenskyj prirovnal Izium k mestám Buča a Mariupol, ktoré sa stali symbolmi zverstiev spáchaných počas ruskej invázie na Ukrajinu. Rusko musí podľa jeho slov niesť zodpovednosť za túto vojnu. „Urobíme pre to všetko,“ dodal.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM