Rastislav Búgel Zo zahraničia

POPLACH v Kremli: Putin mal mať zástavu srdca, údajne ho museli OŽIVOVAŤ

Podľa kontroverzného telegramového účtu mal ruský prezident pred niekoľkými dňami prekonať zástavu srdca, po ktorej ho museli oživovať.

Ilustračný obrázok k článku POPLACH v Kremli: Putin mal mať zástavu srdca, údajne ho museli OŽIVOVAŤ
Zdroj: TASR/AP , Unsplash.com

O vážnom zdravotnom stave ruského prezidenta Vladimira Putina sa šepká už dlho. Najnovšie kontroverzný kanál na platforme Telegram, ktorý pravidelne tvrdí, že prvý muž Ruska umiera, priniesol informácie, že Putin v nedeľu (22. októbra) večer prekonal zástavu srdca. Informuje o tom denník Mirror.

Museli ho resuscitovať?

Kanál s názvom Generál SVR aktuálne tvrdí, že všetky Putinove vystúpenia z posledných dní absolvoval jeho dvojník a nie samotný prezident. Generál SVR píše, že v nedeľu museli lekári Vladimira Putina resuscitovať: „Lekári vykonali resuscitáciu, keď zistili, že prezident má zástavu srdca. Pomoc bola poskytnutá včas, srdce sa podarilo naštartovať a Putin nadobudol vedomie.“

Záchrana na poslednú chvíľu

Kanál, ktorý pravidelne tvrdí, že má v blízkosti prezidenta svoje tajné zdroje, no nikdy to nedokázal, pokračoval: „Približne o 21.05 moskovského času bezpečnostní dôstojníci ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorí mali službu v jeho rezidencii, počuli hluk a zvuk pádu vychádzajúci z prezidentovej spálne.“

Generál SVR dodáva, že do miestnosti okamžite vošli dvaja pracovníci bezpečnostnej služby, ktorí uvideli prevrátený stôl s jedlom a nápojmi a vedľa postele ležiaceho Putina. Ruský prezident sa mal na podlahe, podľa tvrdenia telegramového účtu, kŕčovito prehnúť a prevrátiť oči.

Na pomoc v zlomku sekundy bežali lekári, ktorí sa nachádzali v jednej z priľahlých izieb.

Putina mali premiestniť do špeciálne vybavenej miestnosti v jeho rezidencii, kde už malo byť pripravené potrebné lekárske vybavenie určené na resuscitáciu. Stav Vladimira Putina má byť údajne stabilizovaný, no nachádza sa pod neustálim dohľadom lekárov.

Kremeľ reaguje

Kremeľ v utorok odmietol špekulácie o zdravotnom stave Vladimira Putina s tým, že sa ruský prezident cíti „fit a dobre“, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pravidelnom telefonickom rozhovore s novinármi tiež poprel tvrdenia, že Putin využíva dvojníkov, a nazval ich „absurdným hoaxom“.

Novinári sa Peskova pýtali na Putinov zdravotný stav po tom, čo sa na ruskom kanáli na platforme Telegram objavila nezazdrojovaná správa, že prezident v nedeľu večer utrpel zástavu srdca. Správu prevzali aj niektoré západné médiá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/DD Geopolitics
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM