Rastislav Búgel Zo zahraničia

Čo sa to deje so svetovými vodcami? Biden ako ZOMBIE, Putin zaspával pred kamerami

Sú prezidenti Ruska a USA vážne chorí? Ich najnovšie verejné vystúpenia neveštia nič dobré.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa to deje so svetovými vodcami? Biden ako ZOMBIE, Putin zaspával pred kamerami
Zdroj: TASR/AP

Čo majú spoločné Vladimir Putin a jeho náprotivok americký prezident Joe Biden. Správanie ruského a aj amerického prezidenta si detailne všímajú nielen tajné služby protistrany, ale aj novinári a rôzni odborníci.

Zdravie Putina opäť na pretrase

Nie je to prvý raz, čo do médií prenikli špekulácie o podlomenom zdraví prvého muža Ruska. Najnovšie pritiahlo pozornosť odborníkov Putinove nezvyčajné správanie počas jeho účasti na zasadaní Rady pre rozvoj telesnej kultúry a športu.

Na Putinovi si počas rokovania všimli spadnutý kútik a ústa nakrivo. To podľa expertov môže naznačovať príznaky po prekonaní mŕtvice.

Expert na behaviorálnu psychológiu Justin Gasparovič navyše dodáva, že Putin príznaky mŕtvice vykazuje už dlhšiu dobu.

Na zasadaní Rady si Putin neustále odkašlával a olizoval pery. Podľa experta na reč tela Erica Bucyho mohlo ísť o dehydratáciu a stres. Na zverejnených záberoch, ktoré nájdete TU, si navyše pravidelne trel ruku a sedel zhrbený so zvesenými ramenami.

Ako informoval portál tn.cz, zmluvy medzi moskovskou Ústrednou klinickou nemocnicou a Kremľom mali navyše nedávno potvrdiť špekulácie, že hlava Ruskej federácie trpí rakovinou štítnej žľazy.

Chorý Biden?

Podobná pozornosť je venovaná aj americkému prezidentovi. Už neraz si média všimli, ako je Joe Biden počas verejných vystúpení a prejavov dezorientovaný. Jeho reč je často pomalá a ťažkopádna.

Najnovšie zarezonovalo jeho vystúpenie počas stretnutia s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Biden Izraelu na návšteve prisľúbil pokračujúcu podporu USA.

Časť jeho prejavu okamžite začala kolovať po sociálnych sieťach. Joe Biden totiž začal hovoriť veľmi pomaly a nedokončoval začaté vety. Napokon celú reč dokonca prerušil. Na Twitteri sa okamžite strhla vlna prekvapených reakcií. „Ó človeče. Toto je naozaj strašné…“ napísal jeden z komentujúcich. Ďalší pridáva: „Chcel by som vidieť lekársku správu. Čo mu pichnú, aby bol fit na verejné vystúpenia?“

„Znie to ako posledné slová na smrteľnej posteli. Stavím sa, že v tomto prípade je prítomná aj demencia,“ písal ďalší z prekvapených čitateľov. Jeden z používateľov sociálnej siete, ktorý pridal video s prejavom prezidenta, napísal: „Joe Biden sa v Izraeli správal ako zombie. Nikto mi nemôže tvrdiť, že ten chlap ešte samostatne rozhoduje.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM