Aktualizované Krimi

Obrovský POPLACH v Trnave a celom okolí: Všetky nemocnice aj stanicu museli EVAKUOVAŤ!

Polícia aktuálne realizuje pyrotechnické prehliadky kvôli anonymnému oznámeniu, že sa v rôznych budovách v Trnavskom kraji nachádzajú bomby.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský POPLACH v Trnave a celom okolí: Všetky nemocnice aj stanicu museli EVAKUOVAŤ!
3
Galéria

AKTUALIZÁCIA o 18:10 hod.

V Trnavskom kraji niekto na tiesňovú linku 112 nahlásil viacero bômb. Týkalo sa to nemocnice v Trnave, Galante a polikliniky v Seredi a Trnave. Rovnako aj trnavskej železničnej stanice. Objekty evakuovali. Polícia realizovala pyrotechnické prehliadky. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Desiatky osôb evakuovali

Evakuované boli desiatky osôb. Osoba, ktorá bomby nahlásila, volala na tiesňovú linku 112.

Bombové hrozby sa v Trnavskom kraji sa nakoniec nepotvrdili.

V nemocnici v Trnave a Galante, poliklinike v Seredi a Trnave a na trnavskej železničnej stanici výbušné zariadenie nenašli. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Obnovila sa tiež prerušená vlaková doprava cez stanicu Trnava, informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti. Galantská nemocnica opätovne prijíma pacientov, pre TASR to potvrdil hovorca siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Tomáš Kráľ. Trnavská nemocnica spustila fungovanie urgentu okolo 17.00 h.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ s kriminalistami. Tí na stotožnení muža, ktorý bomby nahlásil, a objasnení jeho motívu pracujú. „Podozrivý je z prečinu šírenia poplašnej správy,“ uviedla polícia.

Po prehliadke budovy trnavskej nemocnice sa spustilo fungovanie urgentu, potvrdil to pre TASR jej hovorca Matej Martovič.

O situácii bolo informované aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR. Jeho hovorkyňa Alena Krčová pre TASR potvrdila, že záchranky do dotknutých nemocníc v tom čase pacientov nevozili.

Bombová hrozba ovplyvnila aj premávku vlakov. Doprava cez stanicu Trnava bola prerušená od 16.21 h.

Mohlo by vás zaujímať

V Trnave niekto nahlásil bombu
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM