han Zo Slovenska

Poslanec Blaha dostal STOPKU na sociálnej sieti: Jeho účet bol neaktívny! Čo mu HROZÍ?

Ľuboš Blaha (Smer-SD) nemohol jeden celý deň zo svojho účtu na Facebooku pridávať príspevky. Nebolo to v jeho prípade prvý raz, čiže sa musí mať na pozore!

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Blaha dostal STOPKU na sociálnej sieti: Jeho účet bol neaktívny! Čo mu HROZÍ?
Zdroj: Facebook.com/SMER - SD

Facebook dočasne zabanoval (ban je internetový výraz označujúci zablokovanie prístupu k účtu užívateľa, pozn. red.) Blahov účet, preto sa ozval cez konto svoje politickej strany Smer-SD. „Ľuboš Blaha je u seba zablokovaný, tak píšte sem,“ uviedol Smer na sociálnej sieti.

Ako uvádza portál zive.sk, sociálna sieť Facebook v priebehu troch mesiacov už po niekoľký raz zasiahla proti poslancovi Ľubošovi Blahovi. „Celý profil nezablokovala, naďalej je dostupný,“ píše spomínaný web.

Ďalší prehrešok

Zrejme každý, kto sa zaujíma o politiku, vie, že Blaha je mimoriadne aktívny na Facebooku. Jeho statusy sú rozsiahle a častou témou je drsná kritika súčasnej vlády. Naposledy svoje útočné názory zameral na kauzu Čurillovci, no takisto nezabudol poznamenať aj kritiku ku obrannej zmluve s USA.

„Nemusím zdôrazňovať, že táto sociálna sieť pochádza z USA a jej korporátni zamestnanci sú slniečkarski liberáli,“ zaútočil v príspevku na spoločnosť Meta, teda prevádzkovateľa Facebooku.

Lenže, tento citát, či posledný status nesúvisí z jeho súčasným blokovaním. Ako spomína zive.sk, sieť Blahu prvý raz potrestala koncom novembra minulého roka, keď šíril klamstvá o očkovaní. „Zmazala mu status s videom, neskôr zasiahla aj proti komentárom, v ktorých odkazoval na totožné video umiestnené na inej platforme,“ pripomína portál.

Téma: Vlastizradcovia

Aktuálne sa Slovenskom šíri nechutná „kampaň“ voči tým poslancom, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Práve Blaha vyzýval ľudí prostredníctvom Facebooku, aby týchto „vlastizradcov“ išli navštíviť priamo domov. Okamžite sa vyskytli označenia obydlí a domovov, kde poslanci NR SR skutočne majú trvalé bydlisko. Okrem neho takýto zoznam zdieľali aj iní kritici koalície.

Písali sme o tom tento ČLÁNOK.

S veľkou pravdepodobnosťou nemá „vypnutie Blahu“ nič spoločné s týmto príspevkom, pretože mu ho Facebook nezmazal a tiež by to nemalo mať súvis s jeho dezinformáciami o COVID-19 či vakcínach. Sociálna sieť totiž nerozlišuje medzi politikom a obyčajným užívateľom.

Môže prísť o účet?

Kým mnohí Slováci smútia a sú rozhorčení aktuálnou situáciu, druhá strana sa raduje, že dostal Blaha zákaz na 24 hodín pridávať nové príspevky. Natíska sa otázka, či by mohol poslanec prísť o tento účet. „Bude sa musieť mať ešte viac na pozore. Facebook totiž priestupky voči pravidlám kumuluje a ďalšie tresty postupne sprísňuje. Blaha má podľa všetkého nateraz dva takzvané striky. Pri prvom striku je používateľ upozornený, pri druhom nemôže 24 hodín písať statusy, komentáre či vysielať naživo. Tretí strike znamená rovnaký, no až 3-dňový zákaz. Od piateho striku Facebook obmedzí používateľa na celý mesiac,“ píše web zive.sk.

Ako je to však s tým, kedy Facebook užívateľské konto vypne navždy, nie je uvedené. Všetko ale závisí od daného užívateľa a čo šíri.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM