ELA Politika

Posledný status PREMIÉRA: Matovič sa lúči ako inak, na sociálnej sieti! Zmohol sa na dve vety

Zbohom premiérskej pozícii a siahodlhým statusom? Igorovi Matovičovi "odbíjajú" posledné hodiny v úlohe predsedu vlády. Ako sa rozlúčil na svojej obľúbenej sociálnej sieti?

Ilustračný obrázok k článku Posledný status PREMIÉRA: Matovič sa lúči ako inak, na sociálnej sieti! Zmohol sa na dve vety
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Igora Matoviča sme si ako premiéra užili najmä na sociálnej sieti Facebook, z ktorej „riadil“ krajinu. Za vyše roka zverejňoval, komentoval a odkazoval cez svoje statusy na kadečo. Keďže sme boli uňho zvyknutí na občasné „výlevy“, takmer prekvapivo úsečne sa rozlúčil na svojom profile s kreslom premiéra. Svojim priaznivcom i odporcom napísal len dve krátke vety.

„Keď rok vám zo života desať zoberie. Bolo mi cťou a ĎAKUJEM VÁM," uviedol Matovič. Pod statusom mu pribudli stovky prevažne ďakovných správ za jeho prácu.

Líder OĽaNO po mesačnej vládnej kríze v nedeľu večer oznámil, že podá demisiu a nebude mať žiadne ďalšie požiadavky na ostatné koaličné strany.

Vďaka tomuto kroku pokračuje koalícia v nezmenenom, resp. staronovom zložení. Matovič presadne do kresla ministra financií a jeho doteraz podriadený Eduard Heger zasadne na premiérske kreslo.

Oficiálny akt demisie sa uskutoční v utorok o 16.00 hod., keď ju prezidentka Zuzana Čaputová prijme. Následne zostavením novej vlády poverí spomínaného Eduarda Hegera. Väčšina ministrov zostane na svojich stoličkách. Už teraz je však isté, že pribudnú aj nové mená. Minimálne na post ministra zdravotníctva a ministra práce.

Prečítajte si aj:

Keď rok vám zo života desať zoberie,) ... bolo mi cťou a ĎAKUJEM VÁM❤️🇸🇰

Posted by Igor Matovic on Tuesday, March 30, 2021
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM