Správy Zo Slovenska

Posun v prípade úmrtia chlapčeka v tábore: Polícia začala trestné stíhanie

Prípad, ktorý otriasol Slovenskom, má na stole polícia. V letnom tábore prišiel o život chlapec, muži zákona ohlásili ďalší krok.

Ilustračný obrázok k článku Posun v prípade úmrtia chlapčeka v tábore: Polícia začala trestné stíhanie
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súvislosti s úmrtím chlapca, ku ktorému došlo tento týždeň v detskom letnom tábore v Turčeku (okres Turčianske Teplice). Informovala o tom vo štvrtok žilinská krajská polícia.

Letný detský stanový tábor zničila v noci z pondelka (16. 8.) na utorok veterná smršť. V tom čase sa v ňom nachádzalo 104 ľudí, sedem detí utrpelo zranenia, šesťročný chlapec prišiel o život. Hasiči informovali, že následkom búrky došlo k poškodeniu a vyvráteniu šiestich stanov s deťmi. V tábore v súvislosti s tragédiou ukončili tohtoročnú sezónu.

Zásah v zlom teréne

„Môžem potvrdiť, že sme krátko po polnoci prijali tiesňové volanie na linku 155 o tom, že v tábore údajne víchrica zhodila stany a na mieste sa majú nachádzať zranené deti,“ uviedla deň po tragédii hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Išlo podľa nej o ťažšie dostupný terén s popadanými stromami, preto bol zásah koordinovaný s hasičmi aj políciou. „Žiaľ, vyslaní záchranári už jednému z detí nedokázali pomôcť, ďalších sedem bolo po ošetrení prevezených do nemocníc v okolí,“ ozrejmila.

Správy z nemocnice

Ako deň po udalosti potvrdili hovorkyne nemocníc v Martine a Žiari nad Hronom, zdravotný stav štyroch zranených detí z tábora je stabilizovaný, piate je mimo ohrozenia života. Ďalšie dve deti ošetrili na urgentnom príjme Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici, následne ich prepustili do domácej liečby.

Ako priblížila komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková, do nemocnice v Žiari nad Hronom prijali na hospitalizáciu štyroch pacientov. „Našťastie utrpeli iba ľahké zranenia a ich zdravotný stav je stabilizovaný,“ povedala.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin Katarína Kapustová uviedla, že jedno dieťa hospitalizovali na klinike detí a dorastu. „Momentálne je mimo ohrozenia života,“ informovala deň po nešťastí.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM