Monika Hanigovská Magazín

Pozdĺžne parkovanie nemusí byť problém: Ktoré je NAJLEPŠIE a NAJHORŠIE miesto?

Parkovanie nemusí byť žiadna veda! Odborníci prezradili, kde sa parkuje najlepšie a ktorému miestu by ste sa mali vyvarovať.

Ilustračný obrázok k článku Pozdĺžne parkovanie nemusí byť problém: Ktoré je NAJLEPŠIE a NAJHORŠIE miesto?
Zdroj: Dnes24.sk

Nejeden šofér sa „hrá“ počas hľadania parkovacieho miesta na menšieho alebo väčšieho pátrača. Tiež nachádzate popri rade zaparkovaných áut nedostatočne veľký priestor na svoje auto?

Odborník na geomechaniku Benjy Marks a odborníčka na dopravu Emily Moylanová sa na základe „vlastných frustrujúcich skúseností s parkovaním,“ rozhodli odpovedať na otázku: Aký je najlepší spôsob paralelného zaparkovania auta? Ich výskum priniesol jednoduchú odpoveď, ktorú publikovali pre The Conversation.

Štyri možnosti, jedna najlepšia

Marks a Moylanová simulovali bežnú situáciu, keď dopyt prevyšuje ponuku, a preto v úlohe vodičov vyčkávali, kým sa uvoľní priestor na obsadenom parkovisku.

Odborníci otestovali štyri stratégie – parkovali najďalej od parkovacieho miesta, zastavili na oboch koncoch parkovacieho miesta, nechali auto v strede parkoviska, a vyskúšali aj možnosť náhodného zaparkovania kdekoľvek v dostupnom priestore.

Výsledok nájdete na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM