Zo Slovenska

Pre hotely ani lanovky už NEPLATIA kapacitné obmedzenia: Ako je na tom wellness?

Od soboty 26. februára platia na Slovensku nové pravidlá. V prípade lanoviek, vlekov a hotelov sa rušia aj kapacitné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Pre hotely ani lanovky už NEPLATIA kapacitné obmedzenia: Ako je na tom wellness?
Zdroj: pixabay.com

Lanovky, vleky aj hotely budú môcť od soboty (26. 2.) fungovať bez kapacitných obmedzení. Maximálna kapacita však ostáva zachovaná pri wellness zariadeniach, akvaparkoch a kúpeľoch (okrem liečebných na predpis lekára, pozn. TASR).

Môže v nich byť maximálne 50 zákazníkov alebo jeden zákazník na 15 štvorcových metrov (m2). Vyplýva to z nových vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Bez obmedzení

Lanovky a vleky môžu fungovať neobmedzený čas a bez limitovania počtu ľudí, musia však zvýšiť frekvenciu čistenia a dezinfekcie dotykových plôch. V hygienických zariadeniach nesmie chýbať mydlo a papierové utierky.

Prečítajte si tiež

Reštaurácie v hoteloch

Čo sa týka ubytovacích služieb, ich reštaurácie môžu fungovať podľa pravidiel, ktoré sa týkajú všeobecne stravovacích zariadení. Taktiež platia hygienické opatrenia, kapacitné obmedzenia však už nebudú.

Umelé kúpaliská budú môcť fungovať bez kapacitných obmedzení. Nesmú však prevádzkovať pitné fontánky, a tiež musia dbať na upratovanie a dezinfekciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie udalosti

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM