ELA Správy Zo zahraničia

Prejedol sa PÁRKOV V ROŽKU, vymyslel novinku: Plní ich SVIEČKOVOU a ľudia za tým šalejú

Hlad na benzínovej pumpe už zažil každý, aj podnikateľ Lukáš. Keďže sa už prejedol bagiet, sendvičov a hot-dogov, prišiel s nápadom.

Ilustračný obrázok k článku Prejedol sa PÁRKOV V ROŽKU, vymyslel novinku: Plní ich SVIEČKOVOU a ľudia za tým šalejú
Zdroj: Reprofoto/idnes.cz

Napadlo mu, že by rožok vyplnil niečím iným, ako lacným párkom. A začal experimentovať s tradičnými českými jedlami: so sviečkovou, španielskym vtáčikom alebo napríklad s ragú z diviaka, píše o netradičnom gastronápade českého podnikateľa Lukáša Nádvorníka idnes.cz.

So svojím konceptom Dorohlíku je po roku taký úspešný, že expanduje aj na niektoré benzínové pumpy, nebyť ktorých by zrejme nápad nevznikol.

Niektoré jedlá nefungovali

„Pri jednej z mnohých ciest som začal premýšľať, čo a ako zmeniť. A obyčajný párok v rožku mi vnukol jedinečný nápad. Naplniť čerstvo rozpečený rožok chutným kvalitným jedlom,“ spomína na začiatky pokus-omyl Lukáš.

So šéfkucharom skúšali desiatky obľúbených jedál – kura na paprike, hovädzie Stroganov, sviečkovú. Ale doladiť konzistenciu, aby sa jedlo z rožku pohodlne jedlo, nebolo nič jednoduché. Rožok sa rýchlo rozmočil. Rovnako zle dopadlo aj kačka s kapustou, ktorá veľmi rýchlo vyschla.

Jedlá a konzistencie sa podarilo vyladiť až po šiestich mesiacoch skúšania.

Jedným z najvyhľadáva­nejších jedál Dorohlíka je tradičný španielsky vtáčik – hovädzie zadné so slaninou, nakladanou uhorkou a vajcom v rozpečenom rožku.

Smerujú aj na festivaly

Okrem omáčok sa naopak do rožku hodí napríklad krevetový koktail, vajíčka so slaninou, Nutella alebo žemlovka.

„Najviac nám ale do rožku pasujú klasické šaláty ako pochúťkový či vlašský. S týmito produktmi, ktoré majú trvanlivosť len niekoľko dní, budeme v lete s foodtruckom obchádzať české festivaly,“ hovorí Nádvorník.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM