Magazín

Priberáte aj zo vzduchu? Skúste HVIEZDICOVÝ skok, zbaví vás NADVÁHY

Máte pocit, že ste vyskúšali takmer všetko a zdravé a štíhle telo je stále v nedohľadne? Skúste si dokonalú postavičku vyskákať.

Ilustračný obrázok k článku Priberáte aj zo vzduchu? Skúste HVIEZDICOVÝ skok, zbaví vás NADVÁHY
Zdroj: pixabay.com

Snažíte sa zdravšie stravovať a viac sa hýbať, ale prebytočné kilá sa s vami aj tak nechcú rozlúčiť? Skúste vojenský skok, známy ako aj hviezdicový skok.

Napriek tomu, že pohyb vyzerá náročne, nenechajte sa zmiasť. Stačí pár opakovaní a pohyb si obľúbite. Jedným pohybom skutočne schudnete tam, kde by ste to čakali najmenej.

Skokom k štíhlosti a zdraviu

„Hviezdicový skok je plyometrický pohyb, čo znamená, že vyžaduje, aby ste svoje telo odrazili od zeme,“ opisuje Beachbody On Demand. Ako sa cvičí? Rozkročte nohy na šírku bokov, ruky zdvihnite nad hlavu a skokom ich pritiahnite k telu. Cvik si najprv zopakujte v pomalšom tempe a po nacvičení sa pustite do rýchlejšieho tempa. Stále váhate nad cvikom? Je možné, že vás presvedčia jeho benefity. Hviezdicový skok je kardiovaskulárny cvik. Jednoduchým pohybom buduje silnejšie svaly a zlepšujete koordináciu.

Čo dokáže

„Výskum ukazuje, že takéto pravidelné cvičenie môže zlepšiť aktiváciu svalov, zlepšuje nervovo-svalovú koordináciu, výbušnú silu a jednotlivé svaly,“ pripomína tamojší portál. Počas výbušného pohybu si precvičíte viaceré svalové skupiny od hlavy po päty. Výborne pôsobí na stehenné svaly, svaly zadku, brušné svaly, svaly ramien a flexory na bokoch. Potrebujete si skôr posilniť pľúca či srdce? Tento cvik vám v tom raz-dva pomôže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM