ELA Politika

PRIESKUM: Koho chcú Slováci za prezidenta? STUDENÁ sprcha pre Danka, voľba ľudí je JASNÁ!

V prvom kole prezidentských volieb by v prvej polovici januára získal najviac hlasov Peter Pellegrini s podporou 40,6 percenta.

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM: Koho chcú Slováci za prezidenta? STUDENÁ sprcha pre Danka, voľba ľudí je JASNÁ!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

S druhým najväčším počtom hlasov by s ním do druhého kola volieb postúpil Ivan Korčok s 37,7 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Ďalej nasleduje Štefan Harabin s osempercentnou podporou. Ján Kubiš by získal 3,1 percenta hlasov. Krisztián Forró oslovil 2,4 percenta a Andrej Danko 1,5 percenta respondentov. Prieskum sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v období od 11. do 16. januára. Je to teda už v čase, kedy vypukla kauza okolo Dankovej nehody so semaforom.

Menej ako jedno percento ľudí by hlasovalo za Beátu Janočkovú (0,8 percenta), Miroslava Radačovského (0,7 percenta) a Martu Čurajovú (0,4 percenta). Ani jedného z menovaných by si nevybralo 4,8 percenta opýtaných.

Výsledky sú zoradené na základe výberu 77,9 percenta respondentov, ktorí by išli voliť. Sedem percent opýtaných uviedlo, že by nešlo voliť. Trinásť percent respondentov nebolo rozhodnutých a 2,1 percenta nechcelo odpovedať.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM