Milan Hanzel Šport Ostatné športy

Príliš veľká daň pre Vlhovú: Najprv vypadnutie v kombinácii, potom zranenie!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová mala cez víkend smolu, keď nedokončila výborne rozbehnuté preteky v alpskej kombinácii. To však nebolo to najhoršie!

Ilustračný obrázok k článku Príliš veľká daň pre Vlhovú: Najprv vypadnutie v kombinácii, potom zranenie!
Zdroj: TASR

Vlhová sa vo švajčiarskom stredisku Crans Montanta predstavila v dvoch zjazdoch, ktoré boli na programe v piatok a v sobotu.

Výborné umiestnenie

Liptáčka najprv v piatok predviedla, že jej pasujú už aj rýchlostné disciplíny, čo dokumentuje štvrté miesto v zjazde. Bolo to jej najlepšie umiestnenie v tejto disciplíne v kariére. O deň na na to sa tiež medzi špecialistkami na zjazd nestratila a len so sekundovou stratou skončila na štrnástej priečke.

Smola v slalome

Na záver víkendu sa vo Švajčiarsku konala alpská kombinácia, ktorá pozostáva zo zjazdu a slalomu, čo malo Petre vyhovovať najlepšie zo všetkých lyžiarok na štarte. Tak po zjazde aj bolo, no prišiel slalom, kde bola favoritkou číslo jedna. Nepopulárny špicar ju však z pretekov vyradil. „V prvej chvíli som si nebola úplne istá, či som dostala špicara. Veľmi ma to mrzelo, dala som do toho všetko. Som nešťastná, že to prišlo práve teraz, keď s Federicou bojujeme o veľký glóbus. Musím si trochu oddýchnuť, dať sa dokopy a pripraviť sa na záver sezóny. Všetko je otvorené,“ vyhlásila po dojazde.

Zranenie kolena

Niekoľko hodín po posledných pretekoch sa dostali do povedomia správy o zranenom kolene Vlhovej, presnejšie ide o poškodenú chrupavku. Na kombináciu dokonca nastúpila pod liekmi a tento týždeň ju čaká vyšetrenie. Nešlo o žiadnu malichernosť, s čím prišiel portál www.pravda.sk. "Bohužiaľ, Petra v sobotňajšom zjazde dostala ranu do plochej časti kolena. Myslím, že to prišlo pri klesaní vo vrchnej časti. Keď po pretekoch prestal účinkovať adrenalín a svaly vychladli, nemohla ohnúť koleno,“ vyjadril sa tréner Vlhovej Magoni.

Bude štartovať cez víkend?

„V utorok ideme do Coma, kde dostane injekciu do kolena. Navštívime špecialistu, aby sme sa dozvedeli, ako môžeme pokračovať v sezóne. Absolvujeme testy a kondičnú prípravu. V stredu a vo štvrtok máme naplánované tréningy super-G, obrovského slalomu a slalomu,“ vyjadril sa Magoni a dodal: „Vo štvrtok sa presunieme do La Thuile a budeme dúfať v dobré správy v súvislosti s kolenom.“

View this post on Instagram

First Downhill on Friday made my day cause I ended on 4th place which is perfect💪👍...day after also Downhill, was not so good cause i lost most of the time in the upper part of the hill and it ended up with 14th place...today in Alpine Combined I didn’t finish because of unlucky straddle🤷‍♀️...I’m disappointed of this race cause my first run was really nice, but what can i do...we keep holding on💪🤟 📸 @agencezoom . #ski4uniqa #rauchjuices #makeyourdayahappyday #audi #AudiFandiPetre #adidas #anotherbestday #bandofheroes #minerfin #kronreal #jasna #orangeslovensko #dukla #reusch #komperdell #transpetrol #ennegicompositi #enervitsport #humantecar #smejedentim #kovovlha #redoxslovakia #pierrebaguette #extremewinterequipment #uynsports #sportmanagementcompany #snowarenadruskininkai

A post shared by Petra Vlhova (@petravlhova13) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM