Správy

Pripravte sa na poriadne divoké počasie: Platí hneď niekoľko výstrah, na TOTO pozor

Na Slovensku v najbližších hodinách hrozí poľadovica, silný vietor a na horských priechodoch i záveje.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na poriadne divoké počasie: Platí hneď niekoľko výstrah, na TOTO pozor
Zdroj: TASR

V nedeľu večer prinesie počasie viacero výstrah. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v súvislosti s poveternostnou situáciou v nasledujúcich hodinách upozorňuje na riziká poľadovice, nárazového vetra, ale i tvorby snehových jazykov a závejov.

Výstrahu pred poľadovicou vydali meteorológovia pre celé územie SR. Platí od 21.00 hod., situáciu v doprave môže komplikovať až do pondelkového (28. 12.) predpoludnia.

Na severnom, strednom a časti východného Slovenska v oblasti Pienin, Spiša a Slovenského krasu sa môžu počas nedeľného večera i pondelkového rána a predpoludnia tvoriť snehové jazyky a záveje. V oblasti severného a stredného Slovenska sa k tomu pridá aj vietor na horách. „Na hrebeňoch môže dosiahnuť 110 až 135 km/h, v nižších polohách, najmä na severozápadných a severných svahoch to môžu byť nárazy vetra s rýchlosťou 65 až 85 km/h,“ uviedli meteorológovia.

Podobnú rýchlosť vetra do 85 km/h predpovedajú aj na juhozápadnom Slovensku, v nárazoch by ho obyvatelia okresov Bratislavského, Trenčianskeho, Trnavského i Nitrianskeho kraja mali pocítiť od nedeľnej 21.00 hod., počas noci i celého pondelka.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM