han Magazín

Veľký VÝPADOK postihol Google: Služby ako Gmail a YouTube boli mimo prevádzky!

Služby americkej spoločnosti Google v pondelok postihol zriedkavý výpadok a pre používateľov sú viaceré z nich nedostupné.

Ilustračný obrázok k článku Veľký VÝPADOK postihol Google: Služby ako Gmail a YouTube boli mimo prevádzky!
Zdroj: Unsplash.com

Stanica BBC o tom informovala na svojej webovej stránke. Minulý týždeň niečo podobné zažil svet s FACEBOOKOM. Písali sme o TOM TU.

Čo sa deje?

Aplikácie Google vrátane YouTube, populárneho gmailu a tiež aj jeho dokumentov či fotiek, utrpeli zriedkavý výpadok služieb, takže používatelia nemali prístup k mnohým službám spoločnosti. Výpadok sa začal krátko pred poludním Veľkej Británii a trval viac ako pol hodiny.

Používatelia z celého sveta hlásili problémy s Gmailom, Diskom Google, Obchodom Android Play, mapami a ďalšími.

Dá sa vyhľadávať?

Kto by nepoznal vyhľadávač google, ktorý dennodenne používame. Lenže, ten zostal nedotknutý a problémy mali a majú dosah a dopad len na jeho služby. Krátky výpadok mal výrazný dopad na milióny používateľov spoločnosti, z ktorých sa mnohí pri základných pracovných aplikáciách, ako sú emaily a kalendáre, spoliehajú na služby Google. Používatelia sa k svojim dátam dostali, ale nemohli ich používať online.

„Sme si vedomí problému, ktorý sa týka väčšiny používateľov. Dotknutí používatelia nemajú prístup k službe Gmail,“ uvádza sa vo vyhlásení Google.

Ovplyvnilo to aj inteligentné zariadenia pripojené k Googlu, napríklad ich domáce reproduktory, čo niektorých používateľov sťažovalo na sociálnych sieťach, že nemôžu zhasnúť niektoré svetlá vo svojich domovoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame. FOTO: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM