VOCH Cestovanie

Protestné demonštrácie v obľúbenej destinácii: Upozornenie pre dovolenkujúcich v Tunisku

Turisti, ktorí sa nachádzajú alebo plánujú cestu do Tuniska, by mali zbystriť pozornosť. Došlo tam k zhoršeniu bezpečnostnej situácie.

Ilustračný obrázok k článku Protestné demonštrácie v obľúbenej destinácii: Upozornenie pre dovolenkujúcich v Tunisku
Zdroj: TASR

Veľvyslanectvo SR v Káhire upozorňuje na zhoršenú bezpečnostnú situáciu v tuniských mestách, osobitne v hlavnom meste Tunis, Gafsa, Kajruván a Monastir. Podľa stránky nášho Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zasiahli proti demonštrantom aj bezpečnostné zložky a došlo k násilnostiam.

Obmedzenie pohybu

Slováci by mali byť v Tunisku opatrní, nepokoje totiž môžu spôsobiť problémy aj turistom.

„Občanom Slovenskej republiky, ktorí sa zdržiavajú v Tunisku, odporúčame, aby sa vyhýbali verejným miestam, obmedzili pohyb a sledovali bezpečnostnú situáciu a prijímané opatrenia prostredníctvom miestnych médií a sociálnych médií,“ upozorňuje rezort, ktorý zároveň dodáva, že obmedzenia sa môžu týkať aj pohybu na cestných komunikáciách a na letiskách.

Viac správ zo zahraničia

Čo robiť v prípade núdze?

V prípade núdze môžu Slováci kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva SR v Káhire: +201000060968 alebo Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR: +421 2 5978 5978.

„Zároveň môžu slovenskí občania v prípade cestovania do zahraničia využiť službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka,“ radí cestovateľom ministerstvo.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM