Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Putin predstavil gigantický kolotoč, skončilo to FIASKOM: Hneď sa pokazil, VIDEO

Najväčšie ruské koleso v Európe nesie názov Slnko Moskvy a jeho otvorenie bolo naozaj veľkolepé. Kým neprišli problémy.

Ilustračný obrázok k článku Putin predstavil gigantický kolotoč, skončilo to FIASKOM: Hneď sa pokazil, VIDEO
Zdroj: YouTube.com/ВикаТолия

Najväčšie ruské koleso v Európe vyrástlo v Moskve. Dostalo vzletný názov Slnko Moskvy a uplynulý víkend malo premiéru. Atrakciu, ktorá veľkosťou prekonala aj známe Londýnske oko, predstavil prezident Vladimir Putin formou videokonferencie.

Technické problémy

Nová atrakcia je 140 metrov vysoká a obsahuje 30 kabín, z ktorých si návštevníci môžu vychutnať Moskvu z vtáčej perspektívy.

Koleso sa však hneď po svojom spustení niekoľkokrát zastavilo a ľudia v kabínke zostali visieť viac než sto metrov nad zemou. Informuje o tom TV Markíza odvolávajúc sa na agentúru RIA Novosti.

Príliš veľa ľudí

Otvorenie Slnka Moskvy bolo naozaj veľkolepé a najmä masové. Organizátorov prekvapili davy ľudí, ktorí sa chceli na kolotoči odviezť. Podľa správcu spoločnosti Slnko Moskvy, ktorá má atrakciu na starosti, začal nával návštevníkov ešte pred otvorením akcie.

„Asi o 18:00 hod. sa ukázalo, že pri takom počte ľudí môžu nastať mimoriadne situácie týkajúce sa logistiky a bezpečnosti. Preto sme sa rozhodli prerozdeliť návštevníkov na viacero dní,“ stojí v oficiálnom stanovisku spoločnosti.

No už deň po otváračke, v nedeľu (11. 9.), bola atrakcia zatvorená pre nešpecifikované problémy. Ľuďom, ktorí mali kúpené vstupenky na termíny do 25. septembra, budú buď vrátené peniaze alebo ponúknutý reklamný tovar.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM