Politika

Remišová: Som znechutená a sklamaná. Je tu reálna hrozba ROZPADU koalície

Koaličná strana Za ľudí diskutuje o situácii v koalícii, hovorí o reálnom riziku rozpadu vládnej koalície.

Ilustračný obrázok k článku Remišová: Som znechutená a sklamaná. Je tu reálna hrozba ROZPADU koalície
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Veronika Remišová opisuje zlyhanie v manažmente pandémie a v očkovacej stratégii. Podľa šéfky strany a vicepremiérky musia prijať „zásadné rozhodnutie“. V utorok večer sa má zísť predsedníctvo strany.

Znechutená

„Som znechutená a sklamaná nielen ja, ale viacerí členovia našej strany. Na jednej strane vidíme obrovské zlyhania v manažmente pandémie a v očkovacej stratégii, ktorá odsúva starých a chorých, na druhej strane je reálne riziko rozpadu vládnej koalície a návrat Fica s Pellegrinim. O tomto diskutujeme v strane a musíme prijať zásadné rozhodnutie,“ skonštatovala Remišová v stanovisku strany.

Odchod poslanca NR SR Tomáša Valáška z koalície a strany Remišovú mrzí.

„Mrzí ma o to viac, že práve strana Za ľudí vetovala ako jediná vo vláde nákup neregistrovanej vakcíny Sputnik V, a preto rozumiem jeho frustrácii a chápem, že už ho to nebaví. Bolo absolútne nevhodné a nedôstojné, ako vakcínu premiér Matovič nakúpil a vítal,“ doplnila.

Parlamentná opozícia

Remišová zopakovala, že Za ľudí nemá problém s očkovaním Sputnikom V za rovnakých podmienok, ako majú ostatné vakcíny, ktoré prešli registráciou, sú preverené a bezpečné.

Valášek zdôvodnil svoj odchod okolnosťami nákupu vakcíny. Spolu s ďalším bývalým predstaviteľom strany, poslancom Miroslavom Kollárom chce fungovať v rámci parlamentnej opozície.

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM