Správy Zo zahraničia

Reportérka vtrhla s transparentom do živého vysielania: Dnes si vypočula verdikt SÚDU

Na transparente, ktorý novinárka držala v rukách, bol odkaz, aby obyvatelia neverili ruskej propagande.

Ilustračný obrázok k článku Reportérka vtrhla s transparentom do živého vysielania: Dnes si vypočula verdikt SÚDU
Zdroj: Telegramový kanál Sergeja Badamshina

Zamestnankyni ruskej štátnej televízie Marine Ovsiannikovovej udelil moskovský súd v utorok pokutu vo výške 30-tisíc rubľov (247 eur) za to, že v pondelok narušila vysielanie hlavných správ s protivojnovým transparentom. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP. Uviedla to TASR na základe správ agentúr Reuters a AFP.

Ruská novinárka a televízna producentka Marina Ovsiannikovová na súde vyhlásila, že sa cíti nevinná a naďalej je presvedčená, že Rusko voči Ukrajine pácha zločin.

Bez právnika

Ako informovala televízia BBC, Ovsiannikovovú uznali za vinnú z organizácie nepovoleného verejného podujatia a bola prepustená na slobodu.

Chcem všetkým poďakovať za podporu, priateľom i kolegom. Boli to naozaj veľmi ťažké dni môjho života,“ uviedla Ovsiannikovová po tom, ako ju prepustili. Zároveň upozornila na to, že v čase jej zadržania jej úrady nepovili kontakt s blízkymi a nebola jej poskytnutá žiadna právna pomoc, a preto sa ocitla v ťažkej situácii.

Ovsiannikovová v pondelok narušila vysielanie večerných správ najsledovanejšej ruskej televízie Pervyj kanal, keď sa pred kamery v štúdiu postavila s transparentom s nápisom: „Nie vojne, zastavte vojnu, neverte propagande, tu vám klamú. Rusi sú proti vojne“. Kremeľ označil tento počin za „chuligánstvo“.

Témy, ktoré by vám nemali ujsť

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM