han Šport Ostatné športy

Sagan si na Tour len o vlások udržal zelený dres: Bolo to len TAK-TAK! FOTO

Cyklistické preteky Tour de France majú za sebou štyri etapy. V zelenom drese určenom pre lídra bodovacej súťaže je naďalej Peter Sagan. Má však namále!

Ilustračný obrázok k článku Sagan si na Tour len o vlások udržal zelený dres: Bolo to len TAK-TAK! FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Slovinský cyklista Primož Roglič z tímu Jumbo-Visma zvíťazil v utorkovej 4. etape 107. ročníka Tour de France. Triumf na 160,5 kilometrovej trase zo Sisteron do lyžiarskeho strediska Orciéres-Merlette si vybojoval v závere, keď prešpurtoval krajana Tadeja Pogačara zo SAE Team Emirates.

Je rád za pár bodov

Slovenský jazdec tímu Bora-hansgrohe Peter Sagan nebojoval o čelné priečky, obsadil 125. miesto, ale udržal si zelený dres. Peter získal na šprintérskej prémii v úvode etapy štyri body a v hodnotení bodovacej súťaže je na čele spoločne s Írom Samom Bennettom, obaja majú 83 bodov. Vďaka lepšiemu postaveniu v celkovej klasifikácii si Sagan oblečie zelený dres aj v stredu. Nór Alexander Kristoff za nimi zaostáva o tri body. Na čele celkovej klasifikácie má Alaphilippe náskok štyri sekundy pred Adamom Yatesom, tretí je už Roglič so sedemsekundovým odstupom. Sagan je na 101. pozícii.

„Dnes to bolo pre mňa len tak-tak. Naozaj náročná etapa. Apoň som získal nejaké body. Uvidíme, čo bude zajtra. Videl som finiš, ten by mi mohol vyhovovať,“ uviedol Sagan na webe TdF.

Slová Petra hovoria jasne

Samozrejme, že v 4. etape sa so Saganom nerátalo na stupne víťazov. „Bola to etapa pre vrchárov, dnes som nebol favoritom na víťazstvo. Jediné, čo som mal v tejto etape, bola šprintérska prémia. Tam som stratil nejaké body a som narovnako so Samom Bennettom. Ale stále mám zelený dres ja. Uvidíme zajtra, či sa mi podarí získať náskok,“ povedal v rozhovore pre RTVS.

Šance v 5. etape?

Keďže po etape šitej na mieru vrchárom, príde v stredu na rad o niečo ľahšia trať. Verí si aj Peter! „Uvidíme ako bude prebiehať zajtrajšia etapa. Videl som zajtrajší záver a mohol by mi vyhovovať, ale všetko bude závisieť od toho, ako sa budú preteky vyvíjať už od začiatku,“ priznal 30-ročný jazdec na svojom Instagrame.

Bude aj na konci Tour de France Sagan v zelenom drese?

View this post on Instagram

It was a so-so stage for me today. It wasn't too hard, I would say it was a transfer ride to here. I did my intermediate sprint where I lost a few points for the green jersey but it is still OK. We'll see how tomorrow's stage will go. I have seen the finale and it seems OK for me but it will depend on how the race goes from the start. Dnešná etapa bola pre mňa taká nič moc, ani zlá a ani dobrá. Nebolo to ťažké, povedal by som, že šlo o takú tú transferovú etapu. Snažil som sa na prémii, kde som však stratil pár bodov v súťaži o zelený dres, ale myslím, že nič vážne sa nestalo. Uvidíme ako bude prebiehať zajtrajšia etapa. Videl som zajtrajší záver a mohol by mi vyhovovať, ale všetko bude závisieť od toho, ako sa budú preteky vyvíjať už od začiatku. @borahansgrohe (Photos A.S.O / Pauline Ballet)

A post shared by Peter Sagan (@petosagan) on

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM