ELA Politika

Scvrkne sa Za ľudí ešte viac? Ak neodíde aj Matovič, ďalší poslanec vystúpi z klubu

Situácia je momentálne vážna, vládna kríza pokračuje.

Ilustračný obrázok k článku Scvrkne sa Za ľudí ešte viac? Ak neodíde aj Matovič, ďalší poslanec vystúpi z klubu
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pre médiá to na Úrade vlády SR uviedla vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Dodala, že v strane sa budú v piatok rozprávať o aktuálnej situácii.

„Je mimoriadne potrebné, najmä v tejto zložitej krízovej situácii, aby sa zlepšili vzťahy, obnovila dôvera a aby ľudia už nemuseli riešiť problémy vlády, ale aby vláda riešila problémy občanov,“ zdôraznila.

Ďalší odídenec?

Poslanec Národnej rady (NR) SR z klubu Za ľudí Ján Benčík vyhlásil, že premiér Igor Matovič (OĽANO) svojím vystúpením na štvrtkovej (11. 3.) tlačovej konferencii „pošliapal všetky body Memoranda dobrého vládnutia ešte pred jeho podpisom“.

Benčík preto podporuje stanovisko SaS a jej šéfa Richarda Sulíka. Ten povedal, že dohoda je zrušená a koalícia je v rokovaniach na bode nula.

„Chcem veriť, že rovnako zásadovo bude postupovať aj Veronika Remišová a strana Za ľudí. Svoje rozhodnutie som nezmenil, počkám však na rozuzlenie koaličnej drámy, z ktorej sa stáva miestami nechutná fraška,“ napísal Benčík na sociálnej sieti.

Poslanec avizoval, že ak neodíde zo svojho postu Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí (obaja OĽANO), vystúpi z klubu a prestane podporovať vládu.

Sputnik V spustil lavínu

Vo februári sa Za ľudí scvrklo o primátora Hlohovca ktorý oznámil, že už nebude koaličným poslancom strany. Ako uviedol, nedokáže sa už viac pozerať na chaos v riadení pandémie zo strany vlády.

Spolu s Miroslavom Kollárom urobil radikálny krok začiatkom marca aj poslanec NRSR Tomáš Valášek. Dôvodom jeho odchodu sú rovnako ako pri odchode z koalície okolnosti nákupu ruskej vakcíny Sputnik V.

„Nechcem byť súčasťou koalície, ktorá je pripravená očkovať ľudí neregistrovanou vakcínou. Strana Za ľudí to vidí rovnako, ale na rozdiel odo mňa je pripravená v koalícii pokračovať,“ skonštatoval Valášek.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM