han Politika

Šeliga sa OBUL do opozície: Pekne si počkajte na riadne voľby a ďalšiu PORÁŽKU!

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga nechal opozičným stranám ohľadne referenda o predčasných voľbách poriadne škodoradostný odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Šeliga sa OBUL do opozície: Pekne si počkajte na riadne voľby a ďalšiu PORÁŽKU!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Okrem toho Šeliga nesúhlasí aj s Borisom Kollárom. Predseda Národnej rady (NR) SR a Sme rodina totiž chce k téme skrátenia volebného obdobia zvolať začiatkom januára okrúhly stôl s lídrami politických strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente. Prizvať by chcel aj predsedu Ústavného súdu (ÚS) SR Ivana Fiačana. Chce nájsť v tejto otázke kompromis.

Líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič (OĽANO) hovorí, že na tom v koalícii nie je zhoda. Minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík uviedol, že tému ešte neuzavreli.

Hračka v rukách?

„V otázke novely ústavy mi príde rizikové prijať jednoduchú novelu, ktorá umožňuje referendá vyhlasovať ‚hore-dole‘. Doba, kde sociálne siete mávajú verejnou mienkou, vyžaduje opatrnosť a ochranu demokracie. Referendum je riešením, ktoré je krajné a podmienky sú úmyselne prísne. Inak môžeme mať voľby každý rok a žiadna vláda neurobí nič,“ uviedol na sociálnej sieti. Otázka referenda podľa neho nemôže byť hračkou v rukách politikov.

Tak určite

Takto ironicky začal Šeliga svoj status na Facebooku, čím narážal na snahu opozície o predčasné voľby formou referenda. „Nemyslím si, že pani prezidentka Čaputová urobila pri referende chybu tým, že sa obrátila na Ústavný súd Slovenskej republiky,“ píše poslanec NR SR.

„Robert Fico a Peter Pellegrini, hlavní autori referenda veľmi dobre vedeli, že táto otázka je sporná. Ústavný súd to koniec koncov jasne konštatoval vo svojom rozhodnutí. Páni z opozície nezvládli napísať jasne a “ústavne” čisto referendovú otázku a tak si našli výhovorku – prezidentku republiky,“ dodal Šeliga.

Ako sa píše v úvode tohto článku, Šeliga nesúhlasí s Kollárom a na sociálnej sieti ešte poznamenal: „Absolútne však nesúhlasím, aby sme skrátili aktuálne volebné obdobie a vydláždili cestu Robertovi Ficovi a jeho spoločníkom. Nejdem menovať všetky kauzy, dobre ich poznáte. Za všetky spomeniem len dve – kauza Očistec a Dobytkár.“

Bodku za touto témou urobil Šeliga na konci príspevku. „Môj odkaz je preto jasný, skrátenie volebného obdobia a pomoc Ficovi k návratu k moci – “tak určite”. Počkajte si pekne na riadne voľby a ďalšiu porážku. Nezabúdajme, bič vždy plieska na konci,“ uzavrel.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM