TOS Zo Slovenska

Seriálová Iveta na plné ústa o krokoch Šimkovičovej: Tak veľmi sa HANBÍM za túto ženu!

Dianie okolo RTVS nenecháva chladnými ani známe osobnosti! Alžbeta Ferencová (32) známa ako Iveta z rovnomenného seriálu si servítku pred ústa rozhodne nedávala.

Ilustračný obrázok k článku Seriálová Iveta na plné ústa o krokoch Šimkovičovej: Tak veľmi sa HANBÍM za túto ženu!
Zdroj: TASR/František Iván , Instagram.com/this.is.zea

„Tak veľmi sa hanbím za túto ženu. A za všetko, čo sa deje,“ napísala herečka na sociálnej sieti na adresu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej a diania okolo RTVS v posledných dňoch. Upozornil na to web Koktejl.sk.

O čo ide?

Rezort kultúry predložil tento týždeň do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Okrem iných zmien by generálneho riaditeľa mala voliť sedemčlenná rada zložená z troch nominantov ministerstva a štyroch zvolených v parlamente.

Samotná RTVS za tým vidí snahu vládnej koalície ovládnuť verejnoprávne médiá a podriadiť ich silnej politickej moci. Rezort kultúry odmieta snahu o zoštátnenie telerozhlasu.

Ublížená

Herečka, ktorá je aktuálne známa najmä vďaka postave Ivety z rovnomenného jojkárskeho seriálu, sa k Šimkovičovej verejne vyjadrila aj koncom januára v rozhovore pre Denník N.

„Mám pocit, že je veľmi ublížená a z toho vyplýva nejaké jej nezmyselné správanie. Myslím si, že to, čo sme zatiaľ mali možnosť vidieť, nemá s kultúrou nič spoločné,“ uviedla.

„Nechcem nikoho uraziť, ale podľa statusov, ktoré vidíme, to hraničí až s nevzdelanosťou,“ poznamenala dokonca.

Herečka v rozhovore následne zopakovala, že má pocit, akoby bolo ministerke v minulosti ublížené a preto chce aj ona ubližovať iným ľuďom.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM