TOS Zo Slovenska

Škandalózna FARMA: Súťažiaci nezvládol psychický nátlak, diváci hovoria o terore a ŠIKANE!

Fanúšikovia Farmy zúria ako nikdy. Pobúrilo ich správane súťažiacich voči jednému z nich, ale aj nečinnosť tvorcov tejto reality šou!

Ilustračný obrázok k článku Škandalózna FARMA: Súťažiaci nezvládol psychický nátlak, diváci hovoria o terore a ŠIKANE!
Zdroj: TV Markíza , Dnes24.sk

Čo sa na Farme vlastne udialo? V tomto ročníku nie je daná pevná čiastka výhry, súťažiaci si ju takpovediac majú odpracovať a jej výška môže byť v konečnom dôsledku ešte zaujímavejšia, ako to bolo v minulosti. Maximálna možná výhra je stanovená na 100-tisíc eur.

Pri porušení pravidiel sa časť peňazí z konta odpočítava a nejakú tú sumu môžu vymeniť aj jednotliví súťažiaci za ponúknutú výhodu v hre.

Mínus 10-tisíc za lístok do semifinále

To bol aj prípad 42-ročného súťažiaceho Adama. Toho ostatní a aj diváci považovali za najzručnejšieho a najpracovitejšieho farmára, ktorý vynikal aj v rôznych súťažných disciplínach. Jednoznačný favorit na víťaza celej Farmy.

Keď vyhral ďalšiu súťaž, dostal ponuku vymeniť 10-tisíc eur zo spoločného konta za vstupenku do semifinále šou. Na rozhodnutie mal minútu, ostatní farmári o tom nevedeli.

Ponuku sa rozhodol prijať, aktuálne konto sa znížilo zo 66 500 na 56 500 eur a následne nastalo pre Adama peklo. Ostatní súťažiaci sa ho jednoducho rozhodli zo šou vyštvať. Niektorí boli iniciátormi tohto spiknutia, iní sa tomu ticho prizerali. Dohodli sa medzi sebou, že sa s ním vôbec nebudú baviť. Popritom na jeho osobu padali nadávky a výčitkami sa to tam len tak hemžilo.

Adam, ktorý je inak paradoxne podľa tých istých súťažiacich dobrý chlap, tento psychický nátlak neuniesol a z Farmy sa rozhodol odísť.

Diváci zúria

Kým však všetci na Farme vrátane samotného Adama si mysleli, že diváci odsúdia jeho rozhodnutie, je to presne naopak. Tí sú znechutení a rozzúrení zo správania voči Adamovi. Mnohí nechápu tiež to, prečo v tomto prípade nezasiahli samotní tvorcovia šou.

Profily Farmy na sociálnych sieťach sú plné rozčarovaných komentárov. „Neviem ako ostatní, ale ja som prerevala posledných 20 minút epizódy, to aký teror naňho dali?,“ napísala Andrea.

„Ja som odpadla. V škole deti učíme a robíme proti šikane opatrenia a tu dospelí si toto dovolia a verejne,“ pritvrdila ďalšia z komentujúcich. „Toto bolo kolektívne psychické šikanovanie a šikana sa má zastaviť a nie čakať, či si niekto urobí alebo neurobí niečo… Slabší jedinec po takomto terore mohol skončiť aj horšie ako len odchodom!“ napísala Denisa.

Chcú jeho návrat

Slovo šikana je spomenuté aj v mnohých ďalších komentároch. Pochopiteľne, treba brať do úvahy fakt, že takéto reality šou sú sociálnymi experimentmi a s istým psychickým nátlakom ako súčasťou hry je potrebné vopred počítať. Otázka znie, či v takomto extrémnom prípade, by naozaj nemali zasiahnuť tvorcovia.

„Dajte ho do finále. Nech tam sú traja, ale aj jeho tam vsunúť a ľudia rozhodnú, kto si čo zaslúži,“ navrhuje televízii Baška. Faktom je, že v takýchto reality šou a aj v tejto už niektorých vypadnutých súťažiacich vrátili späť. Na druhej strane, v tomto prípade išlo o rozhodnutie samotného súťažiaceho.

Uvidíme, či vzhľadom na okolnosti a reakciu verejnosti sa rozhodne s tým produkcia dodatočne ešte niečo spraviť.

K situácii sa rozhodla vyjadriť aj bývalá víťazka Farmy Xénia Gregušová. Čo si o tom myslí? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM