Politika

Kollár POTEŠIL všetkých seniorov: TRINÁSTY dôchodok vyplatia už čoskoro!

Vláda podľa neho tiež plánuje dvihnúť minimálnu mzdu a upraviť platy štátnych zamestnancov a zdravotných sestier.

Ilustračný obrázok k článku Kollár POTEŠIL všetkých seniorov: TRINÁSTY dôchodok vyplatia už čoskoro!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár podá do 25. augusta návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia. Uviedol to v relácii TV Markíza Na telo. Sme rodina by podľa neho takýto zákon podporila aj vtedy, ak by ho predložila opozícia.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Keď takýto návrh bude, tak ho podporím, aj keby som mal položiť koaličnú zmluvu,“ skonštatoval. Poslanec NR SR a podpredseda opozičnej strany Hlas-SD Richard Raši poukázal, že Kollár v minulosti takýto návrh nepodporil.

Raši petíciu podporuje

Raši za Hlas vyhlásil, že podporuje petičnú akciu za referendum, ktorú inicioval opozičný Smer-SD. Vládu skritizoval okrem iného za nedostatočnú pomoc pred infláciou.

„Táto situácia sa dotýka každého z nás,“ skonštatoval. Protiinflačný balíček sa podľa neho nedotkol najzraniteľnejších skupín, a to seniorov.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Kollár reagoval, že štát im pomôže vyplatením 13. dôchodkov v júli. Avizoval, že ďalšia finančná pomoc sa pripravuje aj na obdobie Vianoc.

Kedy by padla vláda

Vláda podľa neho plánuje dvihnúť minimálnu mzdu a upraviť platy štátnych zamestnancov a zdravotných sestier.

V súvislosti s napätými vzťahmi v koalícii sa Kollár obáva, že by vláda padla, ak by SaS koalíciu opustila. Vie si predstaviť existenciu menšinovej vlády s podporou SaS a nezaradených poslancov, odmieta však „visieť na špagáte fašistov“.

Líder Sme rodina v závere diskusie nevylúčil ani prípadnú spoluprácu s Hlasom-SD po ďalších voľbách. Ako možnosť z pohľadu Hlasu to vidí aj Raši.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM