Monika Hanigovská Magazín

Slnečné okuliare majú zvýrazniť vaše najkrajšie črty: Ako vybrať tie správne?

Nie všetky slnečné okuliare každému pristanú! Prečo nenosiť tie, ktorá vám dokonale padnú?

Ilustračný obrázok k článku Slnečné okuliare majú zvýrazniť vaše najkrajšie črty: Ako vybrať tie správne?
Zdroj: pixabay.com

Nevenovali ste doteraz slnečným okuliarom dostatočnú pozornosť? Nevhodný výber môže na vašej tvári potlačiť všetky prednosti a zvýrazniť to, o čo rozhodne nestojíte – s ich výberom je to ako s účesom.

Definujte svoje črty a zvoľte si najvhodnejšiu ochranu pred slnkom.

1) Oválna tvár

Pre tento typ tváre je charakteristické to, že je o niečo dlhšia ako širšia. Čelo je zaoblené, líca sú plnšie, brada môže byť okrúhla, no nie priveľmi výrazná a vystupujúca. Máte ju? Gratulujeme! Ste majiteľom „dokonalého typu“, ktorému pristane takmer všetko.

Napriek tomu, že si môžete nasadiť na oči takmer čokoľvek, vyhýbajte sa rámom, ktoré sú širšie ako vaša tvár. Výborne vám pristanú „mačacie okuliare“, „pilotky“ a okrúhle okuliare.

2) Hranatá tvár

Všimli ste si niekedy, čo majú spoločné známe hviezdy ako Demi Moore, Angelina Jolie, Jessica Simson, Paris Hilton či Olivia Wilde? Sú majiteľkami hranatej, často nazývanej štvorcovej tváre. Ak ste spozorovali výraznú ostrú čeľusť a širšie čelo, patríte sem tiež!

Vyskúšajte preto okrúhle slnečné okuliare. „Zaoblené rohy a jemné uhly vyvažujú ostrú čeľusť a hranaté čelo,“ opisuje The Everygirl a „zbrúsia“ vaše črty. Pristanú vám aj „mačacie okuliare“, no neskúšajte okuliare s ostrými rohmi.

3) Tvár ako srdiečko

Je najširším bodom vašej tváre čelo a zužuje sa v oblasti čeľuste? Srdcový typ tváre má napríklad Christina Ricci, Scarlett Johansson a Reese Witherspoon.

Skúste módne kúsky s malým rámom, „pilotky“ a okrúhle slnečné okuliare.

4) Okrúhla tvár

Ak je vaša šírka čela, líc a brady približne rovnaká, máte okrúhlu tvár. Tento typ tváre majú hviezdy ako Kirsten Dunst, Gabrielle Union, Ginnifer Goodwin či Jaime King.

Na tvári vám vyniknú obdĺžnikové alebo štvorcové tvary okuliarov, „butterfly“ ale i „mačacie okuliare“ a „pilotky“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM