Monika Hanigovská Zo zahraničia Magazín

Slovenské vodíkové auto má na EXPO úspech: O kúpu sa zaujímali aj boháči Geissenovci, FOTO

Slovenské športové auto neostalo v kúte! Na svetovej výstave EXPO v Dubaji si získava čoraz väčšiu pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské vodíkové auto má na EXPO úspech: O kúpu sa zaujímali aj boháči Geissenovci, FOTO
5
Galéria

Slovenský pavilón na Expo Dubaj 2020 s výmerou viac ako 2 100 metrov štvorcových priťahuje čoraz viac domácich, ale i zahraničných návštevníkov.

Na troch podlažiach nájdeme napríklad 360-stupňovú obrazovku, ktorá zachytáva a reprezentuje najkrajšie miesta našej krajiny a dočasný domov tu našli aj diela slovenských umelcov. O gastronomický zážitok sa zase stará reštaurácia pomenovaná po svetoznámom maliarovi so slovenskými koreňmi Andym Warholovi.

Najviac pozornosti si však ukrojilo unikátne športové auto MH2 na vodíkový pohon.

Musel si ho vyskúšať

To si nenechal ujsť ani milionár Robert Geissen, ktorého si môžu Slováci pamätať vďaka obľúbenej reality šou Ťažký život milionárov. Dokumentárny formát nemeckej televízie sa vysielal i v našich končinách.

Manželský pár Carmen a Robert sa zastavili pri MH2, pričom Robert ho nielen pozoroval, ale zároveň neodolal a sadol si za jeho volant.

„Náš Robert doma rieši chatovicu, nemecký Robert je zatiaľ impressed (ohromený, poz. red.) naším vodíkovým autom,“ okomentovala takto prítomnosť prominentného páru mládežnícka platforma strany Sloboda a Solidarita, Mladí SaSkári v príbehu na svojom Instagrame.

Neostalo len pritom, prítomnosť Geissenovcov pozorne sledovalo Ministerstva hospodárstva SR (MH SR). Manželia strávili v slovenskom pavilóne štyri hodiny.

„Taktiež chceli vedieť, kedy bude podobné auto v predaji. Počas návštevy pavilónu nevynechali ani ďalšie exponáty, ako napríklad letecký simulátor, ktorý si vyskúšali na vlastnej koži. Ochutnali slovenské špeciality, vrátane nápojov od slovenských výrobcov,“ prezradila pre Startitup hovorkyňa MH SR.

Čo sa deje na Slovensku?

Pripomína štartujúceho atléta

Za vzhľadom a výkonnosťou stojí šéfdizajnér slovenského vodíkového auta MH2, Branislav Maukš, ktorý patrí medzi svetové hviezdy v oblasti automobilového dizajnu. Ako sme vás už informovali, pracoval na všetkých modeloch Ferrari, ktoré boli predstavené od roku 2007.

„Samotný tvar MH2 je veľmi aerodynamický a svojou muskulatúrou pripomína štartujúceho atléta na štartovom rošte. Športový koncept MH2 symbolizuje unikátny, funkčný dizajn, ktorý v prípade hydrogen concept car-u umožňuje dosiahnutie koeficientu odporu pod hodnotu 0,2, čo predlžuje samotný dojazd vozidla,“ povedal šéfdizajnér.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h by MH2 malo dosiahnuť za 4 sekundy. „Maximálna rýchlosť vodíkového konceptu je približne 250 km/h“, dodal na záver k svojmu výtvoru. Slovenský pavilón je pre návštevníkov otvorený do 31. marca 2022.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

O slovenské vodíkové auto sa v Dubaji zaujímal aj boháč Robert Geissen
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM