han Šport Hokej

Slovensko je v hre o šampionát! Urobíme všetko, aby sme ich presvedčili, hlási Šatan

Už je to isté! Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v piatok potvrdil, že rozbehol rokovania s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) o spoluorganizácii šampionátu.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko je v hre o šampionát! Urobíme všetko, aby sme ich presvedčili, hlási Šatan
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Bratislava by mohla byť dejiskom jednej zo základných skupín IIHF Majstrovstiev sveta 2021. Hovorí sa však aj o záujme Dánska, uvádza oficiálny portál SZĽH www.hockeyslovakia.sk.

Už rokujú

Vedenie SZĽH na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom sa spojilo s čelnými predstaviteľmi IIHF v utorok podvečer. „Dohodli sme sa, že do piatka tohto týždňa dáme dohromady dokumentáciu a rozpočet k prípadnej participácii na organizácii svetového šampionátu 2021. Radi by sme zdôraznili, že zatiaľ nie je nič isté. Rozhodovať bude Rada IIHF,“ vysvetlil Miroslav Šatan.

Nie sme sami

Okrem Slovenska sa hovorí aj o záujme organizátorov z Dánska, ale aj o možnosti, že celý šampionát sa odohrá v Lotyšsku. „Chceli sme ukázať hokejovému svetu, že vieme a chceme pomôcť v krízovej situácii. Urobíme všetko pre to, aby sme radu IIHF presvedčili, že Slovensko je to správne miesto na organizáciu svetového šampionátu. Máme za sebou už aj niekoľko debát s predstaviteľmi vlády, ktorí nám vyjadrili podporu,“ uzavrel Miroslav Šatan.

Začiatok IIHF Majstrovstiev sveta 2021 je na programe v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovensko sa v skupine A predstaví s Ruskom, Českom, so Švédskom, Švajčiarskom, Dánskom, Veľkou Britániou a Bieloruskom.

Zobrali im ho

Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však v pondelok odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva pre obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine. Minsk by ako dejisko mohla nahradiť Bratislava, tá ponúka Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde sa hrali zápasy MS v rokoch 2011 i 2019.


FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac ku tejto téme

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM