ELA Zo Slovenska

Slovensko navštívi americký minister obrany: Ide o prvú takúto návštevu od nášho vstupu do NATO

Americký minister obrany Lloyd Austin budúci týždeň navštívi Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko navštívi americký minister obrany: Ide o prvú takúto návštevu od nášho vstupu do NATO
Zdroj: Ministerstvo obrany SR , TASR

„Môžem potvrdiť, že minister obrany USA Lloyd Austin III prijal moje pozvanie a pricestuje budúci týždeň na oficiálnu bilaterálnu návštevu Slovenskej republiky. Ide o prvú takúto návštevu na Slovensku od vstupu SR do NATO, pričom tá predchádzajúca bola ešte v 90. rokoch,“ napísal na sociálnej sieti minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Ako dodal, predmetom stretnutia má byť diskusia o intenzívnej obrannej spolupráci, o posilňovaní východnej hranice NATO vrátane vytvorenia spojeneckej jednotky NATO eFP na Slovensku a tiež o situácii na Ukrajine vrátane ďalších foriem pomoci.

Austin sa podľa Washingtonu stretne s politikmi a predstaviteľmi armády, aby ich uistil o tom, že sa Slovensko môže v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu spoľahnúť na podporu USA aj NATO.

MINISTER OBRANY USA PRICESTUJE NA SLOVENSKO 🇸🇰🤝🇺🇸 Môžem potvrdiť, že minister obrany USA Lloyd Austin III prijal moje...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Friday, March 11, 2022

Prečítajte si aj:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM