han Magazín

SMUTNÁ správa z Česka: Uznávaný sexuológ Radim Uzel prehral boj s rakovinou

Jeden z najuznávanejších odborníkov v sexuológii či gynekológii zomrel. Obľúbený Radim Uzel bojoval s rakovinou žalúdka, ale vo veku 82 rokov vydýchol naposledy.

Ilustračný obrázok k článku SMUTNÁ správa z Česka: Uznávaný sexuológ Radim Uzel prehral boj s rakovinou
Zdroj: Youtube.com/Kurzy Pro Radost

Podľa informácii českého portálu www.blesk.cz, odborník skonal z nedele na pondelok v pražskej nemocnici Motole.

„Dedo zomrel z nedele na pondelok,“ potvrdil Blesku vnuk Radima Uzla Jan.

Zákerná choroba

Uzel začal mať problémy v roku 2020, keď najprv prekonal ťažký COVID a o rok neskôr si od lekárov vypočul zlú správu o tom, že má rakovinu žalúdka. „Mám niečo so žalúdkom, nejaký nádor. Trošičku ma pooperovali a mám za sebou chemoterapie,“ prezradil v tom období uznávaný sexuológ pre web Extra.cz.

„Zhodil som dvadsať kilogramov a som skutočne chorý, takmer mŕtvy,“ dodal v marci roku 2022. Stihol si ešte prevziať české štátne vyznamenanie na Pražskom hrade. Vtedy sa po dlhšom čase ukázal na verejnosti, ale bol bledý a vychudnutý.

Viac o ňom

Radim Uzel sa narodil v roku 1940 v Ostrave, a keď v roku1957 zmaturoval, dal sa na štúdium Lekárskej fakulty Masarykovej univerzite v Brne. Po vysokej škole sa stal krajským ordinárom pre gynekologickou sexuológiu a endokrinológiu. Po roku 1989 prešiel do Ústavu pre starostlivosť o matku a dieťa v Prahe-Podolí.

Chvíľu pôsobil aj v politike, ale navždy zostal verný oboru, ktorý vyštudoval. Bol ženatý s Helenou Uzlovou a má dcéru Kateřinu.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM