han Zo Slovenska

Čaputová a jej partner REAGUJÚ na urážky: ODKAZ Blahovej manželke a poďakovanie!

Reakcia prezidentky Zuzany Čaputovej na vulgarizmy, ktoré skandoval dav na jej adresu počas prvomájového zhromaždenia Smeru-SD, prišla v pondelok večer.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová a jej partner REAGUJÚ na urážky: ODKAZ Blahovej manželke a poďakovanie!
Zdroj: Instagram.com/juraj_rizman_sk

Opozičné zoskupenie pod vedením bývalého premiéra Roberta Fica sa v nedeľu zišlo na Svätoplukovom námestí v Nitre. Aj keď „smeráci“ čakali tisícky prívržencov, uspokojiť sa museli tak so štvrtinovou účasťou. Aj tak sa však na protivládnom proteste ostro pustili do vlády a prezidentky SR.

Práve tej sa po vystúpení Ľuboša Blahu ušla spŕška vulgárnych urážok, keď poslanec vyburcoval dav takýmto spôsobom: „Štátna moc mi zakázala to povedať nahlas, preto nemôžem povedať pravdu o prezidentke Čaputovej, preto to povedzte za mňa: „Je to americká …!“

Z davu sa okamžite ozvali viaceré pomenovania, ale niekoľko ľudí sa nechalo uniesť a zakričalo na adresu prezidentky vulgarizmus k..va. Viac sa o tom dočítate v TOMTO našom ČLÁNKU.

Odpoveď prezidentky

Blaha sa síce na svojom Facebooku snažil o zmiernenie incidentu a z prekrútenia skutočnosti obviňoval niektoré médiá, napokon sa prezidentke za vulgarizmy z úst niektorých ľudí ospravedlnila Monika Beňová.

„Garantujem všetkým zlomyseľným kritikom, že drvivá väčšina účastníkov nič neprístojné na adresu prezidentky nevykrikovala. Robí sa tu teraz z toho dráma? Ja sa vám, Zuzana Čaputová, ospravedlňujem za nadávky. Hnev a nesúhlas s vami sa dá vyjadriť slušne,“ napísala na sociálnej sieti Monika Beňová.

Slušnú formu reagovania prejavila samotná prezidentka, keď v pondelok večer zverejnila na svojom facebookovom konte takéto vyjadrenie: „Ďakujem za množstvo podpory, ktorú mi od včera posielate. Nielen pre mňa, ale ešte viac pre budúcnosť Slovenska je dôležité, že vám to nie je jedno. Slušnosť je možno tichšia a miernejšia, ale vôbec nie slabšia.“

Reakcia partnera

Na vulgarizmy ostro zareagoval aj partner Zuzany Čaputovej. Na Facebooku zdieľal príspevok, v ktorom odsúdil provokáciu Ľuboša Blahu a následné urážky ľudí na adresu jeho partnerky. „Je smutné sledovať, ako kedysi premiérska strana padla a preráža jedno dno za druhým. Sociálna demokracia to pod vedením Fica a Blahu dotiahla až na úroveň futbalových výtržníkov a agresívnych náckov,“ napísal Juraj Rizman, ktorý sa v minulosti verejne zastal Moniky Beňovej.

„Smeráci sa definitívne demaskovali. Zvolili slovník a spôsoby extrémistov, ktoré sú v slušnej spoločnosti neakceptovateľné. A tak sa k nim treba začať správať,“ doplnil Čaputovej partner.

„A manželke pána Blahu zo srdca prajem, aby sa o nej nikdy nikto nevyjadroval tak, ako sa jej muž a dav, ktorý hecuje, vyjadruje o mojej partnerke,“ zakončil Rizman.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Ďakujem za množstvo podpory, ktorú mi od včera posielate. Nielen pre mňa, ale ešte viac pre budúcnosť Slovenska je...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, May 2, 2022

Keď pred pár rokmi pochodovali Bratislavou pravicoví extrémisti, boli v SMERe veľmi pohoršení, že účastníci skandovali...

Posted by Juraj Rizman on Monday, May 2, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM