ELA Kultúra

Smutné výročie: Od smrti legendárnej Ivety BARTOŠOVEJ (†48) uplynulo DESAŤ rokov

Presne pred desiatimi rokmi zaskočila českú i slovenskú verejnosť smutná správa o smrti Ivety Bartošovej.

Ilustračný obrázok k článku Smutné výročie: Od smrti legendárnej Ivety BARTOŠOVEJ (†48) uplynulo DESAŤ rokov
Zdroj: TASR/František Iván

Spáchala samovraždu

Pre ukončenie života sa populárna speváčka rozhodla sama. Rodáčka z Čeladnej, okres Frídek-Místek, zomrela len dva týždne po oslave 48. narodenín.

O Ivete Bartošovej sa často hovorilo ako o princeznej českej popovej scény. Žila 13 rokov so skladateľom a hudobníkom Ladislavom Štaidlom, s ktorým mala syna Artura.

Na zámku Hluboká v južných Čechách sa 5. septembra 2008 vydala za herca Jiřího Poměje. Rozišli sa v októbri 2010. V septembri 2013 sa vydala za Josefa Rychtářa. Zomrela tragicky (samovražda) 29. apríla 2014 vo veku 48 rokov. Stalo sa to v deň narodenín jej manžela Josefa. Iveta sa zabila skokom pod vlak a ako je známe, zápasila so svojimi démonmi v podobe alkoholu a depresií.

Iveta na televíznych obrazovkách

Desať rokov od tragickej smrti popovej legendy si pripomína aj Televízia Markíza, ktorá sa rozhodla zaradiť do vysielania životopisnú minisériu Iveta z dielne Voyo Originál.

„Prvých šesť epizód série, ktorá mapuje dve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon, uvedie v exkluzívnej televíznej premiére počas troch sobotných večerov, vždy v dvoch častiach za sebou so začiatkom o 20:30 hod., a to už od soboty 20. apríla 2024,“ informoval Aktuality.sk PR manažér stanice Lukáš Kočišek.

Popri televíznej premiére sa diváci môžu podľa Kočiška tešiť aj na trojdielnu dokumentárnu sériu Málo mě znáš, ktorá zavŕši mimoriadne vysielanie v sobotu 4. mája 2024.

„Dokument, okrem mnohých výpovedí kolegov a priateľov Ivety Bartošovej, prinesie aj osobné spomienky Artura Štaidla na svoju mamičku a autentický pohľad na fungovanie československého šoubiznisu,“ uzavrel.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM