han Hokej

ŠOK v hokeji! Východniari majú po sezóne. TOTO sa im nestalo neuveriteľných 21 rokov!

Hokejisti Nových Zámkov postúpili do štvrťfinále play-off Tipos Extraligy, keď vyhrali 3:1 nad Košicami. Naopak, tí si o slovenského majstra nezahrajú.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK v hokeji! Východniari majú po sezóne. TOTO sa im nestalo neuveriteľných 21 rokov!
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Domáci uspeli v sérii 3:1. V ďalšom kole vyraďovačky sa stretnú s víťazom základnej časti Zvolenom.

Prvá tretina

Hostia vedomí si víťazného imperatívu začali aktívne, vo 4. minúte Poirier našiel Lapšanského, no ten netrafil puk ideálne a minul domácu bránku. Vzápätí neuspel z dorážky ani Réway, ktorému však tiež odskočil puk na poslednú chvíľu. Napokon sa z otváracieho gólu tešili domáci, v 13. minúte, keď Majdan nabil Seppänenovi a ten prepálil brankára Košíc Riečického.

Druhá tretina

Nové Zámky pridali v úvode druhej časti hry aj druhý zásah. V 24. minúte sa blysol individuálnou akciou Ondrušek a jeho strela zaskočila Riečického. Na ľade bolo cítiť nervozitu, postupne pribúdali vylúčenia, ale ani jeden z tímov sa nedokázal presadiť. Napätie vygradovalo v závere, keď po šarvátke pred domácou bránkou rozdali rozhodcovia dovedna dvadsať trestných minút.

Tretia tretina

Do záverečnej tretiny vstúpili Košičania dobre, už po 85 sekundách sa do veľkých šancí dostali Demek a Poirier, no Kiviaho podržal mužstvo. Košičanom sa v ofenzíve príliš nedarilo, nedokázali dostať súpera pod tlak a v 52. minúte im vzal nádej Varga, ktorý sa presadil v presilovke piatich proti trom. Košice síce v závere skorigovali vďaka Milému, ale na zvrat im už nezostalo dosť času a sezóna sa pre ne skončila.

HC Nové Zámky – HC Košice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 13. Seppänen (Majdan, Okoličány), 24. Ondrušek (Mikuš), 52. Varga (Hain) – 56. Milý (Poirier). Rozhodovali: Snášel, Žák – Kacej, Stanzel, vylúčení: 16:15 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

HC Nové Zámky: Kiviaho – Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Jurík, Iacobellis, Varga – Majdan, Seppänen, Okoličány – Andrisík, Ondrušek, Zahradník – Petrík

HC Košice: Riečický – Pavlin, Baránek, Růžička, Deyl, Cibák, Slovák, Petran – Réway, Chovan, Klhůfek – Lapšanský, Demek, Poirier – Jokeľ, Eliaš, Frič – Milý, Havrila, Belluš – Jenyš

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM