han Krimi

ŠOKUJÚCE zistenia: Dědeček mal pred nehodou jazdiť OPITÝ po meste celý deň! A to nie je VŠETKO

Vodič, ktorý v Bratislave na zastávke Zochova v nedeľu zabil piatich študentov, má toho na rováši dosť!

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCE zistenia: Dědeček mal pred nehodou jazdiť OPITÝ po meste celý deň! A to nie je VŠETKO
23
Galéria
TRAGÉDIA v centre Bratislavy: Auto ZMIETLO zastávku plnú ľudí
43
Galéria

Podľa informácií tvnoviny.sk mal Dušan Dědeček požívať alkoholické nápoje celú nedeľu.

„Funkcionár mal popíjať tvrdý alkohol už doma. Napriek tomu sadol za volant a údajne išiel do práce, kde mal pokračovať v konzumácii alkoholu, opäť sadol do auta a spôsobil tragickú nehodu,“ uvádza spomínaný portál.

Zastávka smrti

Šialená jazda generálneho sekretára Slovenského deaflympijského výboru mala tragické následky. Päť študentov zomrelo, ďalší sú vo vážnom stave v nemocnici. Tam skončil aj Dědečkov syn, ktorý bol počas nehody na mieste spolujazdca.

Muži zákona dali po príchode na zastávku MHD Zochova Deděčkovi fúkať a funkcionárovi deaflympionikov namerali 1,69 promile.

Web tvnoviny.sk však priniesol aj ďalšie skutočnosti o funkcionárovi: „Dušan Dědeček totiž za jedenásť rokov spáchal 16 priestupkov na úseku dopravy. Väčšinou ho policajti riešili práve za rýchlosť, ale aj iné porušenia.“

Slová prokurátora

Dnes (5. 10.) predpoludním zvolal tlačovú konferenciu Krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta, na ktorej poskytol informácie o stave vyšetrovania tragickej nehody. „Ide o mimoriadnu udalosť, preto v prvom rade vyslovujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a všetkým, ktorých sa to týka,“ začal Remeta.

„Osobne som sa zúčastnil obhliadky na druhý deň ráno. Ten pohľad bol neskutočné ťažký. Len pri osobnom vnímaní tejto udalosti sa detailnejšie pochopí ten obrovský rozsah tragédie, ktoré vozidlo spôsobilo,“ pokračoval krajský prokurátor.

Detaily skutku prokurátor nechcel špecifikovať, keďže ešte neboli vypočutí všetci svedkovia.

„Obvinený pri výsluchu oľutoval svoj čin,“ povedal Remeta.

Pôjde do väzby?

O väzbe pre obvineného bude sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava I rozhodovať vo štvrtok (6. 10.) od 16.00 h. „Pri rozhodovaní o väzbe ide o neverejné zasadnutie súdu,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Pri návrhu väzby z útekového dôvodu prokurátor podľa Remetu vychádzal z hrozby vysokého trestu. Návrh z preventívnych dôvodov sa dáva pri hrozbe pokračovania v trestnej činnosti, naznačil tiež prokurátor. Priblížil, že bezpečnosť obvineného je zabezpečená.

Hrozí mu doživotie

Vodič čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval v nedeľu neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Ďalšie články k tejto TÉME

Na viacerých miestach v Bratislave si uctili pamiatku obetí dopravnej nehody
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM