Aktualizované Filip Chudý Šport Ostatné športy

Športová tragédia pre Slovensko: BRONZ bol blízko, zlatá dáma však chybovala

Na tretiu medailu pre Slovensko z olympiády v Tokiu si musíme počkať. Hoci v mix trape sme sa jej pomaly už dotýkali.

Ilustračný obrázok k článku Športová tragédia pre Slovensko: BRONZ bol blízko, zlatá dáma však chybovala
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková s Erikom Vargom boli blízko v mix trape na OH 2020 v Tokiu k bronzovej medaile. V kvalifikácii obsadili tretie miesto, keď trafili 146 terčov. V dueli o tretie miesto nastúpili proti americkému tandemu Madelynn Ann Bernauová, Brian Borrows, ktorý dosiahol v kvalifikácii rovnaký nástrel. Naši reprezentanti v súboji o bronz prehrali v dodatkovom rozstrele, hoci krátko pred koncom mali sľubný náskok.

Veľký náskok nestačil

Rehák Štefečeková mohla získať druhú tokijskú medailu, keďže v individuálnom trape získala vo štvrtok zlato, ale práve ona v rozhodujúcej chvíli chybovala.

V dramatickom dueli o 3. miesto viedli Rehák Štefečeková s Vargom o tri rany, no Američanom sa podarilo vyrovnať a Bernauová mohla záverečným výstrelom rozhodnúť o zisku bronzu pre USA. Minula však terč a tak nasledoval rozstrel. V ňom spravila Rehák Štefečeková celkovo svoju siedmu chybu v dueli o bronz, čo slovenskú dvojicu pripravilo o cenný kov.

„Boli sme veľmi blízko, k medaile nám chýbal kúsok šťastia. Odviedli sme však skvelú prácu a aj štvrté miesto je krásny úspech. S našou robotou som spokojný,“ povedal v prvej reakcii pre RTVS Varga, ktorý sa ani na štvrtej olympiáde nedočkal medailového umiestnenia.

Športové správy

Plač

V rozstrele spravila Rehák Štefečeková celkovo svoju siedmu chybu, čo slovenskú dvojicu pripravilo o cenný kov. „Bojovali sme, s tým som spokojná, ale keď si spomeniem na mojich posledných päť terčov, tak s tým nie. Ale musím to hodiť za hlavu, aby som tu celý čas neplakala. V kvalifikácii som to ťahala ja, teraz to ťahal Erik, ale nestačilo to. Bolo to blízko, vedela som, že vedieme o tri terče. Ale nezvládla som záver a potom ani rozstrel,“ uviedla slovenská reprezentantka po pretekoch.

O tom, čo ju v závere súboja o bronz rozhodilo, uviedla: „Priznám sa, že asi vnútorný tlak. Chceli sme medailu, najmä pre Erika som ju chcela. Tak ako som mala pod kontrolou svoju kvalifikáciu a svoje finále, tak teraz sa mi vybili poistky. Vedela som, ako na tom sme. Ale ja sama som im ponúkla, aby nás predbehli. Ja už medailu mám, som spokojná. Keby mi niekto povedal, že tu budeme bojovať o dve medaily, tak by som sa smiala. Ale chcela som dopomôcť Erikovi, aby si splnil sen. Toto zlyhanie sa asi bude často vracať, ale verím, že to bude časom lepšie.“

Reparát nebude

Slovenskí trapisti nebudú mať šancu na reparát na budúcej olympiáde v Paríži. V Tokiu sa mix trap predstavil premiérovo, o tri roky vo Francúzsku sa bude v mixe strieľať v skeete. „Nám sa to páčilo. S Erikom sme na tom aj zamakali. Ale na OH v Paríži sa nepredstavíme. Na Svetovom pohári to asi zostane, ale na olympiáde už nie,“ poznamenala trapistka.

Strelcom ešte sezóna neskončila, aký bude najbližší program olympijskej víťazky ešte v tejto chvíle nie je jasné. „Máme teraz preteky v Sielnici, ale o tom sa porozprávame doma s manželom, lebo neviem, aký má program. Máme naplánované aj sústredenie v Chorvátsku a ak ho nezrušia, tak by sme mali mať finále Svetového pohára v Baku,“ uzavrela Rehák-Štefečeková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM