han Hokej

Správy z MS: Slováci patria k adeptom na MEDAILU! Žarty na adresu Čechov o vypadnutí

Vtipne a "s nadsázkou"! Tak treba brať iniciatívu autorov oficiálnej stránky hokejového šampionátu ku tzv. rebríčku sily, ktorý vychádza počas turnaja.

Ilustračný obrázok k článku Správy z MS: Slováci patria k adeptom na MEDAILU! Žarty na adresu Čechov o vypadnutí
Zdroj: www.iihf.com/en/events/2021/wm/gallery

Vtipne a „s nadsázkou“! Tak treba brať iniciatívu autorov oficiálnej stránky hokejového šampionátu ku tzv. rebríčku sily, ktorý vychádza každý deň počas turnaja.

Šokujúce výsledky

Turnaj sa ešte len rozbieha, ale už sme svedkami niekoľkých senzácii. Veď triumfy Kazachstanu nad Fínskom, Bieloruska nad Švédskom, Lotyšska nad Kanadou alebo Dánska nad Švédskom, hovoria jasnou rečou.

Na margo toho má aktuálny Power Rankings dosť ironický podtón práve na tímy, ktoré zakopli s papierovo slabšími mužstvami. Pozrieť si ho môžete aj na sociálnej sieti.

„Ako Kanaďania máme jediný cieľ,“ píšu autori o kanadskom tíme, čím narážajú na fakt, že hráči z kolísky hokeja neustále tvrdia, že ich cieľom je vždy len zisk zlatej medaily. Lenže, zatiaľ na MS prehrali s Lotyšskom a USA, a strelili len jeden gól.

Dve prehry majú aj Švédi, o ktorých napísali po prehre s Bieloruskom 0:1, že by mali deťom povedať o roku 2002. Vtedy na olympiáde v Salt Lake City prehrali šokujúco s Bielorusmi vo štvrťfinále, keď ich brankár Salo inkasoval gól z polovice klziska.

Nech sa páči, viac článkov z hokejového šampionátu:

Ušlo sa aj Česku! Aj naši západní susedia vstúpili do MS dvomi zaváhaniami. Najprv nestačili na Rusko (3:4), potom ani na Švajčiarsko (2:5). „Áno, nemôžeme zostúpiť!“ uvádzajú glosátori, čím narážajú na to, že z tohtoročných MS sa nevypadáva.

Pochvala pre našich

Opačné starosti majú zverenci kanadského kouča Craiga Ramsayho. Presne tak, ide o Slovákov, ktorí najprv zdolali Bielorusko 5:2 a včera aj Veľkú Britániu 2:1. Aj napriek dramatickému duelu autori nemali dôvod nezradiť medzi Top 4 tímy práve náš mančaft. „Zvíťazili nad Bieloruskom, nesklonili sa pred Bownsom,“ stojí v rebríčku pri slovenskej vlajke. Poukazujú a uťahujú si z toho, že Slováci aj napriek veľkej streleckej prevahe dokázali prekonať anglického gólmana len dvakrát.

Aj tak sú však spolu s Ruskom, Nemeckom a Švajčiarskom aktuálne najväčšími ašpirantami na zisk niektorej z medailí.

Práve dnes o 15.15 vyzve Slovensko veľkého favorita majstrovstiev sveta, Rusko. Zborná si na turnaji poradila s Českom (4:3) a potom deklasovala 7:1 Britov.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Here is the second edition of the 2021 #IIHFWorlds Power Rankings.💪 Russia moves into first place, Germans and Swiss...

Posted by International Ice Hockey Federation (IIHF) on Sunday, May 23, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM