han Hokej

Slováci sa s Britmi poriadne natrápili: Namiesto pohody to bola DRÁMA! FOTO

Povinné víťazstvo sa rodilo ťažko! Hokejisti Slovenska nastúpili na druhý duel na MS v Rige proti Veľkej Británii a čakalo sa, že outsidera turnaja jasne zdolajú. Napokon sa radujú z tesného triumfu 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Slováci sa s Britmi poriadne natrápili: Namiesto pohody to bola DRÁMA! FOTO
16
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili v nedeľu na ďalší zápas v A-skupine proti Veľkej Británii v rovnakej zostave ako v úvodnom víťaznom dueli s Bieloruskom (5:2).

V bránke sa opäť predstavil Branislav Konrád, v prvej formácii hrali obrancovia Martin Gernát a Mislav Rosandič a útočníci Róbert Lantoši, Marek Hrivík a Peter Cehlárik.

Tímy vykorčuľovali na ľad v týchto zostavách:

Veľká Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Clements, Swindlehurst – Hammond, Dowd, Lake – Perlini, Kirk, Connolly – Lachowicz, Duggan, Betteridge – Myers, Ferrara, J. Phillips – Davies

SR: Konrád – Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Grman, Jánošík, Gachulinec, Kňažko – Lantoši, Hrivík, Cehlárik – Pospíšil, Krištof, Skalický – Studenič, Roman, Faško-Rudáš – Slafkovský, Sukeľ, Liška

Parádny úvod

Ten sa vydaril Slovákov priam na jednotku, keď už po pár sekundách otvoril skóre duelu Marek Hrivík (viedli sme 1:0), ktorému spoza bránky Britov naservíroval skvelú prihrávku Lantoši. Neskôr mali naši hráči opraty pevne v rukách a zdalo sa, že to bude jednoznačný súboj. Lenže, hrýzli aj outsideri turnaja a po dvoch skvelých zákrokoch Konráda, sme stále viedli. Jednogólový náskok sme si udržali do konca prvého dejstva, ale prišli sme o zraneného brankára Konráda.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Druhá tretina

Do slovenskej bránky sa postavil náhradník Július Hudáček, ktorý však vyťahoval puk spoza svojho chrbta už po 122 sekundách. Za Veľkú Britániu sa presadil Kirk – 1:1. Ešte šťastie, že zverencov Craiga Ramsaya vyrovnávajúci gól nevyviedol z miery. Práve naopak. Róbert Lantoši sa v 25. minúte pohral s obranou súpera a parádnou strelou poslal Slovensko znovu do vedenia – 2:1.

Súper naďalej hrýzol a Hudáček musel byť v pozore pri šanci Daviesa a potom aj pri zakončení Myersa pri prvej súperovej presilovke. Po jej uplynutí zavelila do útoku opäť prvá slovenská formácia, tutovky mali Cehlárik a Hrivík, ktorý iba o milimetre minul bránku. Vzápätí Nemec z dorážky trafil len bočnú sieť. Bowns podržal svoj tím aj pri obrovských príležitostiach Sukeľa a Slafkovského, vo festivale zahodených šancí pokračovali Hrivík a Skalický, ktorí iba nechápavo krútili hlavami, čo dokázali spáliť.

Ach, tie šance

V tretej časti pokračovali Slováci v aktivite, Briti sa ju snažili brzdiť kúskovaním hry, využívajúc každú možnosť na hrozenie z brejkov. V 44. min preukázal svoju rýchlosť Studenič, Bowns však bol v strehu a skóre sa nezmenilo ani po strele Pospíšila z otočky. Briti si dávali pozor, aby hrali čisto, až v 50. min sa Slováci dočkali prvej presilovky. Mali puk na hokejkách, vytvorili si tlak, no nevyužili ju a tak bol duel otvorený až do konca.

Súper cítil šancu na nečakaný výsledok, na nervy zahral Slovákom Dowd, sám pred Hudáčkom však nespracoval puk korčuľou. Briti v závere odvolali brankára a skúsili to v šestici, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Čo sa deje na Slovensku?

Po dvoch dueloch patrí Slovákom v A-skupine s plným počtom 6 bodov priebežné druhé miesto o skóre za vedúcimi Rusmi.

Zverenci Craiga Ramsayho v stretnutí dominovali, súpera jasne prestrieľali, ale z obrovského množstva šancí využili iba dve. Najbližšie ich už zajtra o 15.15 čaká náročné stretnutie proti Rusku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Novinky na Slovensku

Slovensko na MS ešte neprehralo
16
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM