han Politika

Sulík poriadne VYPENIL: Nezmysly, ktoré sa o mne šíria, prekračujú všetky medze!

Predseda koaličnej SaS Richard Sulík odmieta tvrdenia o tom, že by obvolával opozičných poslancov s tým, aby bol odvolaný minister financií Igor Matovič (OĽANO).

Ilustračný obrázok k článku Sulík poriadne VYPENIL: Nezmysly, ktoré sa o mne šíria, prekračujú všetky medze!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Strana SaS sa ohradila voči informáciám, ktoré sa podľa jej slov šíria na sociálnych sieťach a ktoré majú prezentovať aj niektorí poslanci Národnej rady (NR) SR. Označila ich za nepravdivé.

Slová Sulíka

„Som pripravený brániť seba a stranu SaS, pretože niektoré nezmysly, ktoré sa o mne šíria, prekračujú všetky medze. Jedným z nich sú aj klamstvá Tomáša Tarabu, ktorý tvrdí, že obvolávam opozičných poslancov, aby bol odvolaný Igor Matovič. Rovnako to platí aj pri absurdnom klamstve o tom, že som rokoval s Miroslavom Sujom, či o klamstve, že som prehováral Eduarda Hegera na predčasné voľby,“ uviedol v stanovisku Sulík.

Šéf SaS to označil za špinavú hru s cieľom poškodiť strane a donútiť ju, aby ustúpila z požiadavky odchodu Matoviča z vlády.

„Ak však nie je OĽANO ochotné v záujme krajiny obetovať jeden post pre človeka, ktorý škodí Slovensku, tak naši ministri podajú na konci augusta demisiu aj bez toho, aby si niekto vymýšľal akékoľvek nepodložené a podlé klamstvá,“ dodal Sulík.

„Bonzol“ ho Taraba

Nezaradený poslanec NR SR Tomáš Taraba cez víkend na sociálnej sieti uviedol, že Sulík obvoláva opozíciu, „že by potreboval rýchlo odvolať Matoviča, lebo sa mu a jeho nominantom nechce odísť z vlády“.

Taraba dodal, že nikto v opozícii nebude SaS a tejto vláde pomáhať vládnuť a za riešenie označil predčasné voľby.

SaS vypovedala koaličnú zmluvu a žiada vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS chcú podať demisiu.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM