Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Briti aj napriek prehre so Slovákmi vytrubovali: Sme silnejší!

Slovenské víťazstvo nad Veľkou Britániou (2:1) na svetovom hokejovom šampionáte bolo trochu rozpačité. Aj Briti si uvedomujú, že im stačilo len málo k víťazstvu. To však bolo predtým ako naši zdolali Rusov!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Briti aj napriek prehre so Slovákmi vytrubovali: Sme silnejší!
16
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Každý bod sa na majstrovstvách sveta v hokeji počíta, ale faktom je, že Slováci nepredviedli v zápase s Britmi ukážkový výkon. Očakávalo sa, že outsidera šampionátu hladko zdolajú, ale napokon sa ich víťazstvo rodilo ťažko. Briti sa teraz potľapkávajú, akí sú skvelí! O to viac, keď dnes Slováci senzačne zaskočili Rusko (3:1).

Rastúce sebavedomie

Slovenskí hokejoví reprezentanti hrali v nedeľu svoj zápas v A-skupine proti Veľkej Británii a očakávalo sa, že si so súperom bez problémov poradia. Úvod bol naozaj skvelý, keď už po pár sekundách strelili prvý gól. V stretnutí síce dominovali, ale z obrovského množstva šancí využili iba dve.

„Veľká Británia dokázala svoju rastúcu silu v medzinárodnom hokeji po tom, ako prehrala so Slovenskom 2–1 na svetovom šampionáte v Rige,“ komentuje udalosť britský portál Yorkshire Post.

Pochvala britského tímu po konečnej prehre vyplýva nielen z jeho výkonov počas zápasu. Britský portál pripomína, že ešte pred dvoma rokmi ich Slováci zdrvujúco zdolali 7–1, a preto je aktuálny výsledok 2–1 vlastne slušný pokrok. To, že Briti z nedeľného zápasu nevyťažili viac, je vraj len výsledkom ich smoly.

Aj takto píšu o Slovensku vo svete

Sklamaní, ale odhodlaní

Yorkshire Post už v titulku píše, že britský výkon na ľade so Slovákmi si zaslúži uznanie. „Briti síce zostávajú bez bodu, ale dokázali svoj silnejúci význam medzi elitou na hokejových majstrovstvách.“

Pochvalnými slovami v britských médiách nešetrí ani tréner britskej reprezentácie Adam Keefe. Vyhlásil, že z ľadu síce odchádzali sklamaní prehrou, ale aj tak je presvedčený, že jeho zverenci podali skvelý výkon.

„Tento zápas ukazuje, ako ďaleko sme sa už posunuli. Pri Slovensku nám už veľa nechýbalo a ak by nám trochu viac prialo šťastie, mohlo to celé dopadnúť inak,“ uviedol A. Keefe.

Britský tréner zdôraznil, že zápas so Slovákmi berú ako povzbudenie, že sú silnejší ako v minulosti a sú odhodlaní toto rastúce sebavedomie počas aktuálneho šampionátu aj patrične zúročiť v ďalších zápasoch.

Ďalšie správy zo sveta o Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM