Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Fotografka vymenila top modelky za tehotné ženy

Veronika sa špecializovala na fotenie krásnych modeliek z predvádzacích mól. Keď sa presťahovala do amerického mesta San Antonio, podarilo sa jej urobiť veľký profesionálny obrat.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Fotografka vymenila top modelky za tehotné ženy
Zdroj: FB Veronika Gant

Americký portál therivardreport.com prináša rozsiahlu reportáž o slovenskej fotografke Veronike Gant, ktorá sa v USA už usadila. Obdivne popisuje jej prácu, ktorá sa začínala v módnom priemysle.

Tam dominujú vychudnuté modelky s postavami, ktoré majú ďaleko od štandardu bežných žien. Následne si však Veronika začala pozývať pred objektív svojho fotoaparátu ženy s radikálne inými krivkami. Bol to úspech.

Mesto pre rodiny

“Veronika Gant (38) je slovenská imigrantka, ktorá začala svoju kariéru fotografky v oblasti veľkej módy. Keď sa presťahovala do San Antonia, rozhodla sa pre zmenu, ktorá vychádza v ústrety jej klientom,” píše therivardrepor­t.com.

Pripája aj vysvetlenie profesionálneho obratu od samotnej fotografky: “Toto je mesto pre rodiny. Ak v ňom žijete, musíte sa prispôsobiť so svojimi aktivitami. Je to však stále o fotografovaní,” hovorí Veronika. A tak sa preorientovala z fotenia modeliek na zachytávanie krásy tehotných žien.

Pre americký portál priznáva, že je to nová skúsenosť, ale veľmi si ju obľúbila. “Nachádzam v tom krásu… snažím sa povedať konkrétnej matke, že je krásna. Veľa žien to najmä v tehotenstve nevníma. Často mi hovoria, že im nie je dobre a necítia sa sami sebou.” Veronika sa im snaží otvoriť oči a presvedčiť ich, že práve v čase, keď v nich rastie nový život, sú naozaj krásne.

Ako modelky

Veľká časť Veronikinho úspechu spočíva v stylingu svojich tehotných klientiek. Oblieka ich do krásnych šiat s dlhými vlečkami, ktoré zvýrazňujú ich ženské a materské tvary.

Celkové zladenie s pozadím vytvára dojem, akoby išlo o profesionálne fotky pre slávny módny časopis Vogue, čo sa klientkam veľmi páči.

“Nečakala som, že to bude takto vyzerať,” hovorí pre therivardreport.com Veronika. “Na začiatku som sa len hrala a snažila som sa niečo vymyslieť pre svoj kanál na YouTube. Chcela som prísť s niečim výnimočným.”

Fotografka slovenského pôvodu vníma svoju prácu aj ako snahu pomôcť ženám aj ich mužom zaznamenať najdôležitejšie okamihy v ich životoch.

Keď sa dieťa narodí, Veronika ponúka svojim klientom, že bude ďalej fotograficky zachytávať jeho život. Obľúbeným okamihom je fotenie s tortou pri príležitosti prvých narodenín. Veronika deti povzbudzuje, aby tortu rozbili a výsledné zábery stoja za to.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM