rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Robil si srandu? Slafkovský napodobňoval svojho najväčšieho súpera

Hokejoví fanúšikovia sa môžu v novej sezóne NHL tešiť na veľký súboj medzi Slovákom Slafkovským a Kanaďanom Wrightom.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Robil si srandu? Slafkovský napodobňoval svojho najväčšieho súpera
Zdroj: Reprofoto: YouTube/Twitter

Mladý kanadský hokejista Shane Wright má o dôvod navyše ukázať Montreal Canadiens, že si v drafte NHL vybrali z prvého miesta nesprávneho hráča.

Po tom, čo klub uprednostnil Slováka Juraja Slafkovského, očakávaná jednotka draftu Wright sa prepadol na štvrté miesto.

Po príchode na pódium síce rozdával úsmevy, ale v jednej chvíli venoval tvrdý pohľad smerom na miesto, kde sedeli zástupcovia montrealského klubu. „Trochu sa hnevám a zapamätám si to,“ povedal mladý Kanaďan a naznačil, že hokejoví fanúšikovia sa môžu tešiť na veľkú rivalitu so Slafkovským.

Virálne video

Slovenský hokejista ponúknutú rukavicu zodvihol. Vo virálnom videu je vidieť, ako spoločne so Adamom Sýkorom, ktorého si z druhého kola v drafte vybral New York Rangers, napodobňujú Wrightov pohľad.

Kým Sýkora vyzerá trochu zábavne, Slafkovský nezaváha, zostane vážny a dokonale napodobní Wrightovo zazeranie,“ píše portál Hockey Feed.

Historický úspech

Slovenský hokejový útočník podpísal s Montreal Canadiens trojročný nováčikovský kontrakt. Slafkovský sa stal vôbec prvým Slovákom, ktorého si klub NHL vybral z prvého miesta. Obrovský úspech nášho hokeja podčiarkol z druhého miesta obranca Nemec.

Po splnení výkonnostných bonusov môže Slafkovský zarobiť 3,5 milióna dolárov za sezónu.

Mladý 18-ročný hokejista zaujal najmä v reprezentácii, keď sa na olympijských hrách v Pekingu stal so 7 gólmi najlepším strelcom, najproduktívnejším hráčom a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča olympiády.

Zdroj: YouTube.com

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM